HTML EMBED

KØBENHAVN/OSLO (procycling.no): Onsdag gjorde Reidar Borgersen unna VM-debuten. Den tidligere skøyteløperen var ikke ventet å kjempe helt i toppen.

De forventningene klarte han ikke å gjøre til skamme. Joker Merida-syklisten leverte en jevn tempoetappe som ikke bød på noen spektakulære mellomtider.

- Det var både god gjennomføring og disponering, men jeg var redd det gikk for sakte, oppsummerte Borgersen overfor procycling.no i København.

Likevelt klarte han å ta skalpen til noen kjente ryttere. Blant annet Thomas De Gendt. Belgieren syklet en meget god tempoetappe mot slutten av sommerens Tour de France. Der ble han til slutt nummer fire.

Dansken Mickael Mørkøv var også en av proffene Borgersen klarte å slå.

Inn til foreløpig 11.-plass
Til slutt kom Borgersen inn under timen, på 59.38. Det holdt akkurat da til en 11.-plass. 2.35 bak daværende leder, Aleksander Diatsjenko.

- Hvis jeg skulle ha vært toppfornøyd, måtte jeg ha kommet med ned mot 58-tallet, sier Borgersen til procycling.no.

Etter å ha lagt skøytene på hylla til fordel for å satse på en karriere på temposykkelen, var likevel ikke 31-åringen spesielt skuffet.

- Jeg synes det var moro. Det er rett og slett artig å sitte på temposykkelen. Jeg er ikke vant til å ha så mange folk langs løypa når jeg konkurrerer, heller. Det var en positiv opplevelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Skal bli bedre
Joker Merida-rytteren må nå legge hodet i bløt i forhold til å finne ut hvordan han skal bli en enda bedre temposyklist.

- Jeg må nok kjøre enda flere landeveisritt for å bygge opp en større motor. I tillegg er jeg nødt til å trene mer i vindtunnel, forklarer han.

Borgersen håper å ta del i et studentprosjekt ved NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) neste år.

HTML EMBED