*Nettavisen* Sport.

Tempokongen Martin smadret konkurrentene

GJORDE SOM HAN PLEIER: Tony Martin vant nok en tempoetappe. Foto: Peter Dejong (Ap / NTB scanpix)

Var suveren på lørdagens tempo.

26.07.14 18:52

Tony Martin syklet en suveren tempoetappe og parkerte nærmeste konkurrent med over halvannet minutt på nest siste dag av Tour de France.

Martin var storfavoritt før løpet, særlig siden sterke temporyttere som Fabian Cancellara og Chris Froome har måttet bryte Touren.

Tyskeren, som er trippel verdensmester i tempo, innfridde og ble klokket inn på 1.06.21 etter 54 kilometers tråkking mellom Bergerac og Périgueux.

Selv virket han ikke spesielt overrasket.

- Dagens seier var mer eller mindre som ventet. Min første seier (9. etappe) var en stor overraskelse. Også måten jeg vant den etappen på var veldig bra. Tour de France som helhet har vært perfekt for meg, sa Martin ifølge TV 2.

Emosjonelt

Kampen om seieren i Tour de France er så å si avgjort ettersom Vincenzo Nibali økte forspranget til nærmeste utfordrer til 7.52 minutter. Under tempoetappen endte Astana-rytteren 1.58 minutt bak Martin på en 4.-plass.

Veteranen Jean-Christophe Péraud overtok annenplassen i rittet fra Thibaut Pinot, som han slo med 45 sekunder lørdag. Han har 32 sekunders forsprang på landsmannen før den siste etappen til Champs-Élysées.

At han i en alder av 37 år ligger an til å havne på seierspallen i Tour de France for første gang, gjorde at følelsene tok overhånd for Péraud.

- Det er fint. Jeg kan ikke si noe nå, hikstet franskmannen fram mens han strigråt.

Kristoff tok det pent

En av dem som håper på etappeseier under søndagens avslutning, er Alexander Kristoff. Nordmannen brukte ikke altfor mye krefter lørdag og tråkket inn til 87.-plass.

Han var 7.23 minutter bak suverene Martin.

- Det kjentes egentlig ganske bra ut. Jeg ble tatt igjen av en fyr, men jeg tok også igjen en annen, så da får det være greit. Jeg kjørte egentlig ikke så veldig på, så beina var greie, forklarte Kristoff.

Han forventer å være med i seierskampen på Champs-Élysées.

- Jeg har en mulighet i morgen, men jeg tror det blir vanskelig. Men jeg har jo vært bra i spurtene i det siste, så jeg tror jeg kommer til å være helt der oppe, sa Katjusja-rytteren.

Dersom Kristoff skulle vinne søndag, blir han første nordmann med tre etappeseirer i én og samme Tour de France. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag