Tempomester til Luxembourg

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Maxime Monfort (27) fortsetter karrieren hos Schleck-brødrene.

25.10.10 14:27

Nok et par-tre kaniner er ute av hatten.

Mandag kom nemlig nyheten om at Maxime Monfort forlater HTC-Columbia. Den belgiske tempomesteren offentliggjorde nyheten via sin egen hjemmeside.

- Nå er det offisielt! Jeg er svært stolt over å annonsere at jeg har underskrevet en treårskontrakt med den nye laget i Luxembourg, skrev han.

Mindre Cav, mer frihet
27-åringen får trolig mer spillerom foran neste sesong. I år har han vært en sentral del av maskineriet som hele året sørger for å putte Mark Cavendish i best posisjon foran sprinten.

- Jeg har satt pris på å samarbeide med de beste sprinterne i verden, men jeg tror mitt potensial er mye større i kupert terreng. Dette blir en ny utfordring for meg. Jeg har lært mye på de siste to årene i Columbia-laget, men jeg følte et behov for å endre kursen i karrieren min.

Litt senere ble også Dominic Klemme (Team Saxo Bank) og Wouter Welyandt (Quick Step) offentliggjort via en pressemelding fra laget.

Dermed er klart at den nevnte trioen, Fränk og Andy Schleck, Daniele Benatti, Davide Viganò, Giacomo Nizzolo, Bruno Pires og Jens Voigt sykler under storhertugdømmets flagg i 2011.

Ryktene florerer
Fortsatt er verken hovedsponsor, lagnavn eller de 15 resterende plassene i stallen gjort kjent.

Det er uansett ikke noe å si på rykteflommen:

Brice Feillu, Jakob Fuglsang, Linus Gerdemann, Anders Lund, Stuart O'Grady, Joost Posthuma, Tom Stamsnijder, Robert Wagner, Fabian Wegmann og Martin Mortensen blir alle nevnt, men fremdeles må vi altså nøye oss med å slå fast at Monfort foreløpig er den siste nyervervelsen.

- 2011-sesongen blir fylt opp av forskjellige målsettinger for meg. På den ene siden vil jeg bli satset på under etapperitt utenfor ProTouren, mens jeg vil gjøre jobben som hjelperytter under de Vallonske klassikerne (Liège-Bastogne-Liège og La Fleche Wallonne) og spesielt under Tour de France, avslører han.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag