Temposkrell i Spania rundt

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Cancellara vant oppskriftsmessig, men like bak halset dagens overraskelse.

04.09.13 20:29

Fabian Cancellara, Radioshack – leopard, vant den ellevte etappen av Spania rundt. Cancellara vant foran Tony Martin, Omega Pharma-Quickstep, som var 37 sekunder bak sveitseren.

- Det er fantastisk å vinne, men jeg er først og fremst fornøyd med prestasjonen jeg leverte i dag. Jeg er på vei mot noe stort, sa Cancellara i seiersintervjuet etter målgang.

Tempoetappen på 39 kilometer var kupert med en tredjekategoristigning midtveis på etappen. Det gjorde at flere av sammenlagtkandidatene var høyt oppe på resultatlisten.

- Løypen er veldig forskjellig fra det flate tempoløpet i VM, men jeg viser at jeg er i form og helt i toppen selv i bakkene, sa Cancellara videre.

Overraskelsesmannen
Til tross for den kuperte tempoetappen, var 53 kilo tunge og 165 centimeter høye Domenico Pozzovivo fra Ag2r likevel dagens suverene overraskelsesmann da han endte på pallens nederste trinn. Karrierens trolig beste prestasjonen på temposykkelen gjorde at klatreren avanserte til sjetteplass i sammendraget.

- Jeg kjørte gjennom løypen, som jeg syns passet meg bra. At jeg skulle klare pallen, hadde jeg ikke trodd. Målet før etappen var topp 15, sier Pozzovivo ifølge feltet.dk.

- Jeg kjørte bra i bakken opp mot passering halvveis. Da jeg ledet der, var målet bare å holde farten høy og ikke velte i utforkjøringen, sier Pozzovivo videre.

Horner på bakbena
Chris Horner klarte ikke å holde tempoet til Pozzovivo og mistet den røde ledertrøyen til Vincenzo Nibali, som ble nummer fire på etappen.

Etter halvkjørt løp er det fire mann innen 46 sekunder til sammenlagtledelsen.

Edvald Boasson Hagen, Sky, er eneste nordmann i rittet. Han ble i dag 118 på etappen 6 minutter og 46 sekunder bak Cancellara.

Morgendagens tolvte etappe er en småkupert etappe, til Spania rundt å være, på 164 kilometer, som kan passe Boasson Hagen bra.

Resultater:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag