Søndag fikk Ronaldo sommerens første minutter på banen, etter å ha vært fraværende store deler av pre-season som følge av «familiære årsaker».

Da portugiseren ble byttet ut etter første omgang valgte han å forlate Old Trafford, noe som har skapt reaksjoner i etterkant.

Les også: Går hardt ut mot Manchester United: – Kriminelt

– Uakseptabelt

I et intervju med nederlandske Viaplay uttaler United-manager ten Hag seg om situasjonen.

– Jeg godtar på ingen måte dette. Dette er uakseptabelt. Det skal jeg fortelle dem, sier han.

Ten Hag forteller at Ronaldo ikke var den eneste som dro tidlig fra stadion, men påpeker at det ikke er greit.

– Vi er et lag, og da må man bli til kampen er over, sier United-manageren.

Les også: Nettavisen erfarer: Engelsk klubb med storbud på Strand Larsen

Dumt og illojalt

Viaplay-kommentator Petter Veland har fulgt Cristiano Ronaldo i en årrekke, og skal kommentere Premier League den kommende sesongen. Han mener at portugiseren nå virker å sende tydeligere og tydeligere signaler overfor klubben om at han vil bort derfra.

– Han gjør ting han ikke før har gjort. For eksempel det å svare følgere og fan-kontoer på Instagram. Sånn har han aldri oppført seg før, påpeker Veland til Nettavisen og viser til at Ronaldo selv svarte en følger at «Kongen skal spille på søndag» i forkant av kampen mot Rayo Vallecano.

At Ronaldo også velger å forlate kampen før kampslutt på tross av at han var en del av kamptroppen føyer seg inn i rekken av ting portugiseren ikke har hatt for vane å gjøre.

– Det sender et signal om at vedkommende ikke ønsker å være der. Nå hadde man muligheten til å røyke litt fredspipe og slukke ild. Men i stedet velger han å dra tidlig. Da vet han at det blir oppstandelse. Det virker egentlig ganske kalkulert fra Cristiano Ronaldos side, sier Veland og fortsetter:

– Noen vil si at det er kynisk. Noen vil si dumt og illojalt. Og at han burde funnet seg for god for det, men det har skjedd før, forteller kommentatoren og viser til at Ronaldos tidligere lagkamerat Gareth Bale ble kjent for akkurat dette i Real Madrid.

Eneste rette

Veland er klar på at Erik ten Hag nå gjør det eneste rette ved å fortelle at dette ikke er akseptabel oppførsel.

– Han gjør det han er nødt til å gjøre. Og det har han egentlig gjort hele veien hva inngår Cristiano Ronaldo.

– Men dette var en av de tingene han signerte for da han skrev under for Manchester United. At det blåser enormt på toppen. Om det er Pogba, Greenwood, Ronaldo eller Lindelöf. Så lenge du spiller i Manchester United vil alle ha en mening. Det er veldig svart-hvitt. Enten har du rett eller feil, forteller kommentatoren.

Sjekk Nettavisens konkurranse på Instagram her:

Usikker framtid

Det er fortsatt usikkert om Ronaldo spiller i United den kommende sesongen.

Portugiserens agent, Jorge Mendes, skal de siste ukene ha vært på jakt etter en ny klubb for 37-åringen. Foreløpig har imidlertid interessen vært laber.

Veland spekulerer i at kanskje Ronaldo selv begynner å forstå at det ikke er så lett å finne en ny klubb.

– For første gang kjenner han litt på at han ikke er ønsket andre steder. Tidligere kunne han ta en telefon og fikse en overgang til hvilken som helst klubb..

– Han begynner å innse at selv ikke han kan slå tida. Spørsmålet er hvor bratt nedoverbakken blir. Hvis han ikke finner noen som vil ha han, med plusser og minuser, så kan det hende han ikke kan gjøre annet enn å bli i Manchester United utover høsten.

Så får tiden vise om Ronaldo spiller når Manchester United Premier League-åpner på søndag. Da tar de røde djevlene imot Brighton på Old Trafford klokken 15.