En sen scoring fra Eddie Nketiah avgjorde toppoppgjøret mellom Arsenal og Manchester United, og var spikeren i kista for Erik ten Hags håp om å kunne ta del i tittelkampen.

Et United-lag uten sin midtbanegeneral Casemiro hang lenge godt med i kampen, men sviktet i det avgjørende øyeblikket. Nå tar manageren et oppgjør med lagets mentalitet.

– Kanskje vi senere kan fokusere på at vi er i en god posisjon og at vi har en god utvikling, men akkurat nå er jeg irritert. Jeg fortalte spillerne at dersom de ønsker å vinne trofeer, så er vi nødt til å endre mentaliteten vår, uttalte ten Hag etter kampen.

Les også: Arsenal avgjorde dramatisk storkamp på overtid

– Skal ikke være mulig

Marcus Rashford og Lisandro Martínez tegnet seg begge på scoringslisten for United, men det holdt ikke til å ta poeng.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

Tre innslupne mål gjorde at alle tre poengene ble værende på Emirates, og forsvarsspillet får gjennomgå når manageren oppsummerer kampen.

– Det skal ikke være mulig å gjøre tre så store feil når man slipper inn mål i en toppkamp. Spesielt det siste målet. Man er nødt til å føle på kampen på det punktet, forklarer ten Hag, og ytdyper:

– Ett poeng var det meste vi kunne få, og da er vi nødt til å ta det ene poenget. Man kan ikke gi bort slike mål som vi ga bort på det øverste nivået. Da vinner man ikke trofeer.

89:08 sto det på klokka da Nketiah avgjorde kampen. United-manageren var svært lite fornøyd med måten laget sitt fremsto i kampens sluttminutter.

– Vi er nødt til å forbedre mentaliteten vår. Spillerne er nødt til å innse at kampen ikke er over før dommeren blåser tre ganger i fløyta.

Les også: Artetas oppførsel skaper reaksjoner: – En gal mann

Stusser på ten Hags taktikk

United-legenden Roy Keane er enig med ten Hag i at laget ikke kan fortsette med å slippe til så mye bakover.

– De kom ut og presterte, men det er vanskelig å vinne kamper når du slipper inn tre mål. Det var periodevis en veldig god kamp, men Arsenal fortjente det, sa han i Sky Sports studio.

Keanes tidligere lagkamerat Gary Neville mener ten Hag må ta deler av skylden for tapet. Taktikken med å spille seg ut bakfra var ikke et sjakktrekk, mener han.

– Jeg vet at Erik ten Hag ønsker å spille ut bakfra. Men ideen om at Martinez sentrer til De Gea som er «shaky» og så til Wan-Bissaka, som ikke er den beste høyrebacken med ballen i beina og som blir presset av Martinelli, er galskap, sa han på Sky Sports sending.

Les også: Haaland scoret nytt hat trick da City slo Wolverhampton