Gå til sidens hovedinnhold

Tengsareid for alle penga i Bergen

Åsbjørn Tengsareid vant fire løp sist torsdag i Bergen. Suksessen fortsetter i kveld. Sjekk våre travtips.

Det er dobbel V5 på Bergen travpark torsdag samt galopp på Øvrevoll og det er en sjeldent spennende meny i Bergen, der vi bankerspiller en favoritt i V5A-spillet og en formsterk krabat i V5B-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Begge våre bankere skal altså kuskes av Åsbjørn Tengsareid og i V5A-spillet dreier det seg om 1 Nes Odin i V5-2A. I følge Åsbjørn Tengsareid (som vi pratet med onsdag ettermiddag) fungerer hesten strålende i trening om dagen. Nes Odin var definitivt i årgangstoppen i fjor som treåring, men har trøblet en del i år, til tross for at han har vunnet fire løp. I de store fireårsløpene har han stort sett galoppert seg bort. Sist var ihvertfall hesten fin i seiersløpet i Bergen og selv om han har trukket førstespor bak bilen (kan ikke utnytte det) må det være en gedigen vinnersjanse her. Han møter hester som ikke er i form, eller som i 3 Gjerde Åsars tilfelle ikke har fordel av full vei. Feltet er lite, kun ni hester til start og selv om Tengsareid må ta det rolig fra start, skal han ta ned denne gjengen. Kun galopp imot, vi spekulerer ikke.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 3-9-6 C: 4-5-8-7-2

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Tar en fortjent seier
Også i V5B-spillet setter vi vår lit til Åsbjørn Tengsareid, denne gang med meget formtoppede 6 Delphis Jag i V5-5A/V5-2B. Siden vi bruker Nes Odin som banker i V5A-spillet, sper vi på med noen kryss i det veddemålet, men vi bankerspiller altså i B-spillet. Hesten var strålende fjerde sist da han etter et løp i tredje innvendig, spurtet ned gode Yourmyman mot mål. Det var riktig fin spenst i hesten i målgangen da. Tredje sist stod hesten helt feil til i et knallhardt V75-løp på Jarlsberg, men avsluttet fint i kulissene. Nest sist ble det galopp. Sist tirsdag på Forus var hesten knallgod fra dødens på svært gode Owners Pride og utfordret denne skikkelig mot mål.

Torsdag er distansen 2620 meter, det er snarere en fordel enn en ulempe for sterke Delphis Jag og i en svært vrien V5-omgang klemmer vi til med en frekkis som banker. Tengsareid melder om seierstro også og kommer til å sende hesten fremover etterhvert. Dessverre kan han ikke åpne noe særlig, men det betyr mindre nå som distansen er så lang. I A-spillet tar vi selvsagt med formbomben 13 Ønas Williams som var vårt strålende drag (som tredjevalg i spillet sist på Forus). Men Ønas William står på 40 meter tillegg og er avhengig av klaff underveis og vi tror altså han får det svært tøft med å hente 20 meter på vår V5B-banker.

7 Perfect Globe har levert to fine innsatser i Bergen, 3 M.T. Extra Special (strøket) holder bra klasse (men Tengsareid mener den ikke holder samme klasse som Delphis Jag). 5 Lady Cigar Bar var kraftig forbedret sist og skal med på gardering. 3 York Hornline har plutselig mistet formen, men distansen passer. 12 Papounet er som alltid farlig feilfri.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 13-7 C: 5-3-12-11-8-9-10-1 D: 14-2

V5-1A - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Flott klasse på den første V5A-avdelingen der vi setter 6 Trygfaks først. Han kunne ikke ta ned en god Are Odin sist, men gjorde uansett et flott løp. To løp i kroppen nå og torsdag setter Rune Wiig seg opp i sulkyen. God vinnersjanse. Stallkompis 3 Stingers var godtgående når han feilet sist, og har klar fordel av at distansen er 500 meter lenger. Stingers er nok på nivå med Trygfaks kapasitetsmessig.

2 Bottolf er handlet til Bergen av hesteeiere hos Lars Tore Hauge. Bjørn Garberg har gang på gang varslet for denne hesten utover våren og sommeren, uten at fulltrefferen er kommet. Bottolf er sterk og kanskje kan nye omgivelser få fram vinnerstinget i den røde vallaken. Vi setter ham på tidlig, da vi har jaktet denne ofte i sommer. 11 Hæve Alma var ikke som best i sine to siste løp før pausen, men hun er grunnkapabel. Helt borte med fullklaff underveis er heller ikke 8 Bua Elden eller 9 Portør Vinnto.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 3-2-11 C: 8-9-4-5-7 D: 1-10

Annonse: Rolf Lerum har en fantastisk spennende vinner i V5-4A på Bergen travpark i kveld

V5-3A - Varmblodshester 2100 meter monteløp
Så er det dessverre dukket opp et monteløp i V5-spillet igjen. Vi har sagt det før og vi sier det igjen, det er ikke spillrekrutterende å ha monteløp i V5-spillet.

Dog er det liten tvil om at favoritten er 2 Goal Pointer sammen med flinke Caroline B. Morken. Var veldig bra tidligere i år, men kanskje ikke som best i sine siste starter før pausen. Normalt topp vinnersjanse mot middels motstand. 10 Winnings Colors var solid vinner i monte tredje sist sammen med Silje Hogner. Tar neppe den lange turen til Bergen for en biltur over fjellet og slo bra hester på Biri. Ved videre gardering er 9 Naomi Dryad (topp rytter i Kristine Kvasnes), 3 Nordstjernen D.K (god rytter og brukbar form), 7 Shocking Love (ubeskrevet blad i monte, men toppform og god rytter) aktuelle, sammen med 1 Viking Neyenrode.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 10-9-3 C: 7-1-5-8 D: 4-6

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2100 meter voltestart
8 Fjord Vikki har hatt en sensasjonell utvikling de siste månedene. Hun så ut som en medsmyger i starten av karrieren, men hoppa går både sprint og full vei og tåler å bli brukt litt. Sist var hoppa strålende tetvinner og en så bra hest som Athena Kos ble frakjørt med 30 meter nedover oppløpet. Men i kveld er det tillegg og et litt uggent andrespor i volten og det blir ikke tet i kveld. Uansett må hun nesten settes først, men vi føler det er påkrevd med garderinger her selv om det mye rart på farten i dette feltet.

Vi starter med 11 Alma Kim som uten tvil matcher Fjord Vikki på fart, men hun er fryktelig ustø på beina. Nå prøver Odd Storetvedt seg som kusk. Vi setter henne tidlig på. Det skal også den lovende treåringen 9 Vertigo Bjørn som har vist klasse. Var selvsagt sjanseløs mot Dag Odinson nest sist, men tidsmessig var det bra. 4 Hogsnes Kongen og 1 Magnums Amadeus er de eneste strekhestene vi kan se med vinnersjanse, men da er de avhengig av å holde seg på beina. 13 Dag Terna trøtnet skikkelig fra dødens sist, men var ikke så langt unna Fjord Vikki nest sist, dog er 2100 meter et spørsmålstegn.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 11-9-4 C: 1-13-12-15-3-2-14-6-7 D: 10-5

V5-3B - Varmblodshester 1600 meter autostart
Han blir nok stor favoritt igjen, 2 You Do Kievitshof, men torsdag er det opp to klasser for den seiersvante traveren til Ove Wassberg og her må han stå tidlig opp for å vinne. Han har vunnet sportrekningen kontra sine verste konkurrenter, men vi har en sterk følelse av at han taper denne torsdagen.

7 Knödden Aubiose har ikke vært heldig med sportrekningen, men blir likevel vårt knepne førstevalg. Han har levert sterke og solide løp hele veien på slutten, og Øyvind Austevoll som vant to løp forrige torsdag er kanskje kommet litt i dytten nå. 12 Gigant Nico har egentlig et fint løp her, men spor tolv er selvsagt ikke optimalt. Er Wiig-traveren på skuddhold ut mot oppløpet kan han spurte ned alle. 8 Santiago gikk i veggen sist etter et tøft løp. Åttendespor torsdag gjør at det kan bli posisjonsproblemer igjen, men Santiago er uansett en vinnerkandidat. 5 Company Ås har vært en periode i Danmark og levert på det jevne der. Klart enklere motstand her.

9 Pay Streamline kan få smygløpet sitt her og var ikke langt bak You Do Kievitshof sist, og vi har jo fortsatt en forkjærlighet for denne hesten som skaffet oss over 12 000 kroner i utbetaling på den lille bongen i vår.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 12-2-8-5 C: 9-4-10-1-6-11-3

V5-4B - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Tre kapasitetstravere skiller seg klart ut i den fjerde B-avdelingen, men de kan faktisk rote seg bort på galopp alle tre. Vi setter den yngste fremst, 7 Karmland Trym. Åsbjørn Tengsareid testet ham bak bilen i forrige uke, og det fungerte flott. Men Karmland Trym møter eldre hester torsdag og har aldri startet bak bilen før. Det kan være over direkte. Bunnsolide V75 seire både nest sist og sist og knepen favoritt for oss.

1 Kleppe Manden trakk førstesporet og det var sannsynligvis det eneste sporet Tom Erga ikke ville ha. Fra førstesporet øker galopprisikoen og uansett blir han overflydd. Hadde tapt for Bjelleguten sist i Bergen, men gjorde uansett et nytt strålende løp og er selvsagt seiersaktuell igjen. Det skal jo normalt også 3 Ulfaks være, selv om han har vært langt under pari i sine to siste starter. Vi får tro hesten er orden igjen nå (hatt en måneds pause), da står han ikke særlig tilbake for våre to favoritter.

Skulle alle tre rote seg bort på galopp, er det kanskje 11 Lygne Pål som står fremst i køen. Trakk seg litt fra dødens sist, men vi tror løp i kroppen har gjort godt for den kapable eks-trønderen. 2 Skarstad Pia orket ikke helt hjem sist torsdag fra dødens. Her blir det garantert tet eller lederrygg, og selv om hun ikke liker å vinne er hun garderingsaktuell om favorittene svikter.
Rangering V5-4B: A: 7 B: 1-3 C: 11-2-8-6-10 D: 5-4-9-12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-5B - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Er 9 Kringelandtellus like god som han var sist i Bergen, er det mest sannsynlig vinneren i V5B-finalen. Da var hesten rett og slett knallgod. Har ikke startet siden det løpet, blant annet fordi V75-løpene på Sørlandet 23. juli ble avlyst av velkjente grunner. Trener Geir Arne Eriksen melder at hesten fungerer flott i trening.

8 Pimax er neppe mye dårligere på kapasitet, men har galoppert vel mye den siste tiden. Kommer nå tilbake etter to måneders pause og Tom Erga satser trolig fremover direkte og en feilfri Pimax må ha en flott vinnersjanse her. 11 Schutora havnet i dødens i et tøft V75-løp sist på Biri og det likte ikke hoppa. Tilbake i litt mer vante omgivelser nå, men hun må være god for å slå våre to favoritter. 10 Trons Lomen (strøket) sjokkvant på Sørlandet nest sist (slo bra hester da), 5 Gil Rau Jo har varslet form i monte, mens 6 Heffalompen gikk for full maning sist og er garderingsaktuelle dersom man ikke nøyer seg med å krysse våre to favoritter som skiller seg endel ut kapasitetsmessig i dette løpet.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 8-11 C: 5-6-7-2-4 D: 3-1

Kommentarer til denne saken