Tengsareid jager Ove Wassberg i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Velkjørende Åsbjørn Tengsareid er kun fire seire bak Ove Wassberg i kampen om trenerchampionatet. Torsdag kjører Tengsareid begge våre bankere i Bergen.

Bergen Travpark er alene om travkjøring denne torsdagskvelden i Norge, og dermed er det dobbel V5 i Vestlandets hovedstad. Og som så ofte før blir de tilreisende gjestene fra Rogaland hardt betrodd i totoen. Åsbjørn Tengsareid har faktisk vunnet så mange løp som 49 løp i Bergen i 2010, ikke verst av en kusk som har Forus travbane som sin hjemmebane. Dermed er kun fire seirer bak Ove Wassberg i kampen om trenerchampionatet i Bergen. Og dersom våre tips stemmer, legger han på med minst to nye triumfer torsdag, da han kjører våre to bankere.

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Bergen

Det er vanskelig å se 9 Stuve Vinn tape i V5-1A. Tre strake seire står Stuve Vinn med og vallaken har imponert hver gang. Motstanden torsdag er direkte skral, med unntak av formtoppede 5 Lykkesiv. Men i et lite felt, kan Åsbjørn Tengsareid styre dette løpet som han vil og spille ut speeden til Stuve Vinn nedover oppløpet. Lykkesiv er ikke tverrspeedig og kan uansett ikke følge Stuve Vinn i en spurt. 3 Gjerde Åsar vil ikke vinne, uavhengig av posisjon og tempo og dermed skal bordet være dekket for at Ove Kenneth Karlsen (som trener Stuve Vinn) kan feire den fjerde strake seieren og årets femte seier for Stuve Vinn totalt.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 5-3 C: 1-2 D: 7-4-6-8

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Bergen

I V5-4B har formtoppede 3 Scotch and Caviar en svæt billig oppgave. Amerikaneren var svært tapper til tredje i V75 sist på Jarlsberg etter en tøff forsering til tet. Måtte da gi seg til slutt måtte Yankee Showboat og Overlover, men holdt egentlig stilen prima. Også i startene forut har fireåringen vært bunnsolid, og de to siste startene i Bergen har begge endt med vanntette triumfer. Konkurrentene torsdag holder så lav klasse at det kun kan være galopp imot for S.J.'s Caviar-sønnen. Soleklar banker.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 4-6-10 C: 1-2-11-5-12-7 D: 9-8

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Ingen sportslig perle
Dagens sportslige nedtur og ekstreme spillenøtt kommer allerede i V5-2A. Her er det langt mellom lyspunktene og her kan det smelle. Vi prøver oss med hittill seiersløse (29 starter) 7 Carolina K. som førstevalg. Hoppa gjorde et klart godkjent løp sist etter startgalopp og står eksempelvis 20 meter bedre inne i dette løpet kontra 5 Lomespretten. Og selv om sporet et litt langt ute, er betingelsene så nær perfekte som de kan bli torsdag. Best på fart og kapasitet er uten tvil 3 M.G. Lomen, men med Ronny Halvorsen som kusk på en så galopplysten herremann, er det nesten garanti for galopp og dermed kun outsiderstempel. Vi var negative til storfavoritten 5 Lomespretten sist (med rette skulle det vise seg) og har ikke særlig mer tro på ham torsdag, selv om oppgaven er billig. Verken hest eller kusk er spesielt glade i å besøke vinnersirkelen, og da nøyer vi oss kun med gardering. Innersporets 1 Minettan har knapt vist noe, men er travsikker og førstesporet er alltid gunstig. Skrellbud. 11 Lykkje Faks får sjef Wassberg opp og selv om formen er usikker nå, har hesten vist kapasitet ved tidligere anledninger. 12 Skøiars Kvikken var positiv sist, men har hatt pause etter det. Duger på siste prestasjon. Vi gir en ørliten seierssjanse også for 9 Rapp Even, som ikke har vunnet på 33 forsøk, men mot denne gjengen er det ikke helt umulig å ta sitt livs første.
Rangering V5-2A: A: 7 B: 5-11-12 C: 9-8-2-10 D: 6-4

Fin klasse
Fire hester skal være tilstrekkelig i V5-3A som er et monteløp, der det er bra klasse på noen av deltagerne. Dersom 1 Papounet også fungerer under sal, kan det være snakk om en klink vinner, men rytteren Elisabeth Haukeland er meget urutinert og det kan også være game over direkte. Elisabeth har kun ridd to totalisatorløp (med Lucky Quick) og blitt disket for galopp ved begge tilfellene. 8 Company Ås har fine betingelser og sammen med rytteren Caroline B. Morken tok blant annet ekvispasjen en bejublet seier på Jarlsberg 20. mai i år. Lovende Caroline Morken har vunnet fem av sine 32 totalisatorløp. Og Company Ås trives i monte. 9 Manstrong var sterk toer i monte på Leangen tredje sistg og tapte da kun knepent for Arc Whaler. Viste også form i travløp både i debuten på Bergen Travpark nest sist og ikke minst som god vinner sist. Charlotte Steine har allerede vunnet fem monteløp i år (med fire forskjellige hester) og er helt klart blant de beste rytterne i Bergen. Siste vi ser med med vinnersjanse er 10 Moon Dreamer. Har tøffe betingelser med 40 meter tillegg på Company Ås, men var god vinner i monte nest sist på Forus. Og varslet også form i travløp sist. Rytteren Marielle Øvrebø har kun to totalisatorløp bak seg, men var rytter i seiersløpet nest sist.
Rangering V5-3A: A: 1-8 B: 9-10 C: 5-6-2-7-5-3

4 Myrprins varslet endelig form igjen sist og blir vårt spennende førstevalg i V5-4A/V5-1B. Myrprins var litt utafor på sensommeren, etter en rekke gode løp. Sist langspurtet vallaken godt til fjerde og Vossahesten har en fin utgangsposisjon i kveld. Form er det også på 12 Mos Eld, men fireåringen har vært uheldig både nest sist og sist med trafikkplunder på startsiden. Mos Eld er tung til mål, og kan vinne dette. 8 Stedje Svarta er i superform, men spor åtte bak bilen er selvsagt krevende. Med seiersvante Svein Ove Wassberg som makker, blir det nok en løsning. 5 Iben H. radet opp seire i vår, og har merket det økte grunnlaget. Nå ser formen ut til å være på vei igjen, opplagt kryss. 11 Kuven Besto har blitt offensivt kjørt de siste to gangene og stummet litt tilslutt. I kveld blir det forhåpentligvis ryggløp og Kuven Besto har form til å kneble denne gjengen. 7 Frøen Odine ser ut til å ha mistet formen og er kun et kryss langt ute, tilsvarende gjelder dette for 2 Månåsens Morten som ikke får toppkusk i vognen i kveld.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 12-8-5-11 C: 7-6-2-9 D:3-1-10

Annonse: Øivind Grøstad og Rolf Lerum i tipsform og over 200 000 kroner innspilt den siste måneden

Brukbar klasse er det på V5-5A/V5-2B der vi prøver med 11 Rapp Hege som førstevalg. Hoppa har vært i form lenge nå, og dersom hun får gode rygger i sisterunden er det ikke umulig at Rapp Hege kan ta årets andre seier i sitt løp nummer 22 for året. 10 Motgang var meget bra toer sist i et hoppeløp mot gode hester. Måtte da gi tapt for Lykkesiv oppunder mål. 4 Aprilia H. gjorde nok et bra løp sist og er selvsagt seiersaktuell igjen. Både 1 Oda Mai (har vært flink i hoppeløpene i år) og 9 Schutora (kan få det sydd opp fra dette sporet) er også vinnerkandidater i et fint spilleløp.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 11 B: 10-4-9-1 C: 2-12-8-3-5-7-6

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-forslag til Bergen

Rune Wiig vinner?
I V5-3B skal elleve treårige varmblodshopper kjempe om en førstepremie på 50 000 kroner. Best på kapasitet er uten tvil Rune Wiig's lovende From Above-sønn 11 Above Gold. Etter stor startgalopp og flott opphenting til fjerde i debuten, tok vallaken en helenkel seier på Forus sist i et tilsvarende unghestløp som også ga 50 000 kroner til vinneren. Feiifritt er det trolig en vinner og fra springspor på tillegg bør det være bra muligheter for feilfritt løp. Kim Mathisen har fått lovende 7 Melvin Zoot i trening og tar den lange turen fra Biri til Bergen for å kjempe om den fine førstepremien. Melvin Zoot var god vinner i Drammen sist, og står nok nærmest Above Gold på kapasitet. Fine inntrykk gjorde både 6 Saronni og 9 Sir Valley C.B sist og begge er aktuelle dersom forhåndfavorittene svikter. Bra debut gjorde 1 Meemat's Boy sist og vi merker oss også at Øyvind Austevoll har seiersambisjoner med 10 Habana Girl.
Rangering V5-3B: A: 11 B: 9-6 C: 1-10-3-2-5 D: 8-4

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Bergen

Wassberg tilslutt
I V5-5B blir 5 You Do Kievitshof atter engang stor favoritt. Var fin stil på hesten sist da den reiste fra konkurrentene nedover oppløpet sist og det er vanskelig å ikke sette Wassberg-traveren først. Lovende 6 Super Fest Boy gjorde en strålende avslutning til tredje i sitt comeback nest sist, sist ble det galopp direkte. Dessverre har Hauge-traveren trukket spor utenfor You Do Kievisthof og på en sprint er alltid posisjoner avgjørende. En klar plussvariant er også Rolf Tvedt's 2 Zico H. Limburgia som kommer ut etter to måneders pause. Flytte beina sine fort kan også 4 Thoj Story, som i kveld utstyres med Rune Wiig som spennende makker. 10 Commander In Chief ble regelrett frakjørt av You Do Kievitshof i sitt første løp i Bergen, men er trolig forbedret med løp i kroppen. 1 Little Glass har trukket vinnersporet, og var god første gang ut etter lang pause. Ikke helt utenkelig at Åsbjørn Tengsareid kan snyte alle på konfekten med et perfekt løp underveis. 11 Håson hang brukbart med Safir fra lederryggen sist på Forus, og med ytterligere forbedring er det ikke helt umulig at Thomas Tuft kan stelle istand et kupongras i V5B-finalen.
Rangering V5-5B: A: 5 B: 6-2-4-10 C: 1-11-9-7 D: 8-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag