Gå til sidens hovedinnhold

- Tenk om jeg brekker beinet

Snart kontraktsløse Morten Berre er bekymret for framtiden i Vålerenga.

VÅLERENGA-STABÆK 3-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han scoret det første og la opp til to, og var tungen på vektskålen da Vålerenga høstet tre poeng mot et hardtkjempende Stabæk-lag. Morten Berre smilte fornøyd da han møtte pressen etter kampen, men én ting plager likevel søndagens mest populære Vålerenga-spiller:

Om fire måneder står han uten kontrakt. Etter åtte sesonger i Vålerenga, og i en alder av 35 år, innrømmer VIF-legenden at han liker situasjonen dårlig.

- Tenk om jeg plutselig brekker beinet. Da står jeg der i januar uten noen ting.

Vil ha fortgang i forhandlingene
Morten Berre vil ikke gå så langt som at det plager ham, men innrømmer at det faktum at han snart er uten kontrakt surrer bak i hodet hele tiden. Han velger likevel å forbli optimistisk.

- Jeg har en god dialog med Martin, og tror det skal ordne seg.

- Samtidig vil jeg gjerne ha dette unna så fort som mulig.

Det meste tyder likevel på at det skal ordne seg for Vålerenga-legenden, som nylig rundet sin 250. kamp for hovedstadslaget. Når Nettavisen konfronterer klubben med Berres bekymringer er svarene krystallklare.

- Berre skal være med videre, sier Martin Andresen.

- Han er en kjempegutt med en enorm vinnervilje, og en kontinuitetsbærer i klubben.

Garanterer ny kontrakt
Truls Haakonsen er like raus i sin omtale av den anvendelige 35-åringen, og kommer med ordene som garantert får hurtigtoget (Luton Shelton var den eneste Vålerenga-spilleren som løp fortere enn Berre på vinterens sprinttest) til å sove godt de neste dagene.

- Det har tatt litt tid det her, kanskje har det vært fordi Morten allerede er i klubben og vi har hatt andre saker å jobbe med.

- Men jeg er temmelig sikker på at vi skal komme i land med dette. Og skulle Morten Berre brekke foten, kan du hilse ham å si at jeg står ved mitt ord og skal gi ham den kontrakten likevel!

- Vinnertype
Med den formen Berre viser for tiden, er det liten tvil om at Vålerenga gjør klokt i å ta med den tidligere Skeid-spilleren videre. Han har startet alle Vålerengas 23 seriekamper i 2010, og noterte seg søndag for sin femte nettkjenning for sesongen. At han i tillegg hadde målgivende på de to andre Vålerenga-scoringene, først da han på utsøkt vist spilte fri Bojan Zajic på 2-1 så på et noe mer heldig vis fikk pirket ballen til Mos på 3-1-scoringen etter en snau time, gjør at Gamlefar i Lia bare stiger ytterligere på popularitetsrankingen på Valle.

- Han er en vinnertype, med en utrolig moral.

- I tillegg er han aldri skadet, og det er ikke bare fordi han er romkompisen min at jeg mener Vålerenga trenger Morten med videre, sier Freddy dos Santos til Nettavisen.

- Enkle feil
Stabæk, på sin side, trenger litt mer tur - og et par forsvarsspillere før neste sesong starter.

- Jeg hørte vi vant sjansestatistikken 8-7 i dag, men vi gjør noen enkle feil som vi må se nærmere på i morgen.

- Likevel synes jeg gutta viser bra moral, så viljen er det intet å utsette på, sier Jan Jönsson til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken