RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tenker bare på VM-gull

Sist oppdatert:
Mens konkurrentene fokuserer på ukens verdenscup, trener Frode Andresen beinhardt.

RUHPOLDING (Nettavisen): 34-åringen har ikke hatt noen stor sesong så langt. Sist helgs 7. plass på fellesstarten og 10. plass på sprinten i Oberhof er det beste han har prestert siden sesongen braket løs i midten av november. En urutinert løper ville sannsynligvis blitt stresset av de svake resultatene, men for Frode Andresen har det gått helt etter planen.

- Jeg har kun ett mål denne sesongen: VM. Jeg reiser ikke dit for å bli nummer 15. Jeg går for gull. Alt jeg gjør, er rettet mot mesterskapet. Jeg er i rute, sier han til Nettavisen.

Flere timer daglig
Vi møter den sindige mørkluggen på hotell Sonnenhof i sentrum av det idylliske, tyske vintersportsstedet. Han smiler.

- Jeg trener to ganger daglig, og kommer til å bruke konkurransene her som trening frem mot det som skal skje i Östersund om en drøy måned. Jeg vil fortsette å kjøre på med trening i to-tre uker til. Deretter vil jeg slippe opp og samle overskudd. Skulle jeg mislykkes, har jeg ingenting å skylde på.

Les også:Har rygg som en 80-åring

Under fjorårets VM i østerrikske Hochfilzen ble det 4., 6., og 2. plass (stafett). Han var bare noen sekunder unna å vinne to individuelle gull. Andresen har alltid vært å regne med når det gjelder som mest. Merittlisten taler for seg: Ni OL- og VM-medaljer.

Finne roen i hodet
- Er det ikke fort gjort å tenke negativt når du mangler de gode resultatene før et VM?

- Nei, jeg jobber langsiktig og vet hva jeg gjør. Jeg følger det samme opplegget jeg har hatt suksess med tidligere. Det er viktig å ha troen. Og det har jeg. Men det er også viktig å finne roen i hodet. Det er noe man må jobbe med hver dag, sier han.

I 2005/06-sesongen var han seks ganger på seierspallen (tre seirer).

- Var du en bedre skiskytter den gang?

- Nei. Da hadde jeg marginene på min side, gikk fort i sporet og skjøt godt. Jeg er ikke som Ole Einar (Bjørndalen), som presterer godt helg etter helg. Jeg er ikke typen som klarer å være veldig fokusert over lang tid. Sånn er det bare.

Les alt om verdenscuprennene i Ruhpolding i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere