Andreas Thorkildsen har vært suveren i spydkast denne sesongen. Før NM i Byrkjelo, sto nordmannen med fire strake seirer og har også en solid ledelse i Diamond League-sammendraget.

I norgesmesterskapet klinket spydkasteren til med et kast på 90,61 meter, noe som er overlegent lengst i verden i år. At Thorkildsen regnes som favoritt i spydkonkurransen i VM, er derfor en underdrivelse.

Thorkildsen selv forteller at han gleder seg til å komme i gang med VM, og innrømmer at han aldri har vært større favoritt enn det han er nå.

- Nei, jeg har vel kanskje ikke det, men jeg er vant til å håndtere denne situasjonen. Jeg har erfaring fra mange mesterskap, så jeg tenker ikke så mye på det. Jeg vet hva jeg forventer av meg selv, sier spydkasteren til TV2 Sporten.

Før VM var Thorkildsen regnet som den største favoritten i VM, sammen med Usain Bolt. Jamaicaneren klarte ikke å leve opp til favorittstempelet, men det er ikke noe Thorkildsen tenker på.

- Jeg lar meg ikke påvirke av det. Det som skjedde med Bolt var jo trist for ham, uttaler Thorkildsen, og legger til at han er i Daegu for å ta VM-gull.

Andreas Thorkildsen skal ut i kvalifisering på torsdag. Går alt etter planen der, vil han være i aksjon i finalen, som går av stabelen på lørdag.

HTML EMBED