*Nettavisen* Sport.

Tenker ikke på gullfesten

Foto: (Scanpix)

100.000 elleville bergensere står klar til å ta i mot byens helter. Men Mons Ivar Mjelde bruker ikke en kalori på gullfesten.

20.10.07 18:59

Se Aalesund - Brann direkte på TV 2 Sumo, eller følg den i vårt livesystem.

BRANN STADION (Nettavisen): - Fokuset vårt er kun på å gjøre jobben mot Aalesund, hevder Brann-trener Mons Ivar Mjelde – uten at det ser helt ut til at han mener det.

For Mjelde kan ikke ha unngått de elleville tilstandene i Bergen den siste uken. Onsdag måtte Politiet tilkalles for å roe gemyttene da billettene til sesongens siste hjemmekamp – mot Viking 28. oktober – ble lagt ut for salg. De siste billettene ble revet bort på bare 17 minutter.

Stenger festen ute
Og hele uken har Bergen vært pyntet til det som må være historiens største gullfest for et fotballag i Norge. Gullpølser, gullpils, gullpizza, gullbusser, gulltaxier – ja nær sagt alt har dreid seg om «Gullet skal hem» den siste tiden.

- Hvordan har dere klart å stenge dette ute, Mjelde?

- Nå har jo flere av gutta vært på landslagsamling, og vi har fått mer ro rundt treningene. Vi gjør bare som vi har gjort hele sesongen, fokuser på en trening om gangen og har fokus på arbeidsoppgaven vår i neste kamp. Så får alle de andre ta seg av det rundt, svarer Mjelde.

Men har har selvsagt hørt om at det planlegges tidenes gullfest i Bergen. Med seier over Aalesund er nemlig Brann seriemester for første gang siden 1963.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi forventer et sted mellom 80.000 og 100.000 tilskuere i Bergens gater lørdag kveld, sa markedssjef i Brann, Kristian Jæger, til Nettavisen tildligere denne uken.

- Det sier bare litt hvor mye Brann betyr for Bergen, fortsatte han.

30.000 på Festplassen
Byens utesteder melder allerede om fulle hus. På Festplassen i Bergen er det ventet at 30.000 Brann-fans vil se oppgjøret mot Aalesund på storskjerm.

- Vi skal kun fokusere på egne arbeidsoppgaver mot Aalesund, gjentar Mjelde.

- Men blir gullet sikret blir det vel en fest?

- Først skal vi gjøre jobben mot Aalesund. Det som skjer etter det, får vi ta som det kommer, svarer Mjelde. Og ser ut til å mene det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke i Bergen? Fortvil ikke! Kampen går direkte her!TV 2 Sumo følger i tillegg hele festkvelden - fra reportasjer før kampstart til Brann-spillerne eventuelt blir kronet som seriemestere på Festplassen rundt midnatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.