Gå til sidens hovedinnhold

- Tenker på Dagfinn hele tiden

Lagkameratene tenker på Dagfinn Enerly hele tiden.

Flere saker fra FXT.no

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): - Jeg tenker på Dagfinn hele tiden. Han er i tankene mine når jeg snører på meg skoene, når jeg spiller kamp og når jeg står opp fra senga om morgenen. Det som hendte er uten tvil det verste som noensinne har skjedd klubben, forteller FFKs midtbanekriger Hans Erik Ramberg til TV 2 Nettavisen.

- Rar situasjon
- Tanken på å gå inn i en ny sesong uten Dagfinn sammen med oss på banen, er veldig trist for oss alle. Han betydde svært mye, både på og utenfor banen.

Sammen med Raymond Kvisvik var han humørspreder nummer en på treningene, legger han til.

Som kjent var det i siste serierunde i fjor at ulykken inntraff for den populære FFK-spilleren. Ved et uhell fikk han storvokste Øyvind Hoås over seg etter et hjørnespark, og Enerly måtte dermed konstatere at han var lam fra nakken og ned. Og det som en følge av noe så «uskyldig» som fotball. Heldigvis lever man fortsatt i håpet om at han etter hvert igjen vil komme seg på beina.

- Ulykken satte et «støkk» i oss alle, og vi har jobbet mye med det mentale etter det som skjedde. Vi håper alle at han en dag kommer tilbake, sier Ramberg.

- Hva tenkte du da ulykken inntraff?

- Først ble jeg veldig redd, men der og da måtte vi holde tankene ute og fokusere på det som skjedde på banen. Etter kampen hadde jeg en veldig rar følelse - kjempeglad over å ha reddet tippeligaplassen, men desto mer trist da vi fikk beskjeden om Enerlys situasjon.

- Muntrer oss opp
Det er tydelig at Enerly-saken er et sårt tema i FFK-leiren. Også for målvakt Steinar Sørlie, som sto kun centimetre unna da det smalt på Kristiansand stadion.

- Jeg så med en gang at det var en alvorlig skade, men jeg kunne ikke i mine verste mareritt forstille meg at den var så alvorlig som den jo var. Heldigvis ser det nesten ut som om Enerly selv tar dette bedre enn oss rundt, via telefon og tekstmeldinger muntrer han oss hele tiden opp til å yte vårt beste – sist gjennom en tekstmelding til Knut Thorbjørn Eggen før kampen mot HamKam søndag, forteller han.

Sørlie mener, i likhet med de andre, at det har vært tøft å være FFK-spiller i vinter.

- Ja, det har vært tungt. Heldigvis har vi hatt bra kontakt med Enerly og familien hans, samtidig som laget har stått samlet om tragedien. Samholdet i klubben har blitt styrket vesentlig denne vinteren.

Ingen erstatter på plass
FFK har ikke hentet inn noen fullgod erstatter for Dagfinn Enerly på høyre midtbaneplass. Assistenttrener Per Egil Ahlsen mener at årsaken ikke først og fremst ligger i respekt for den tidligere publikumshelten.

- Årsaken ligger nok i at vi føler at vi har spillere som kan kle den høyre midtbanerollen på en bra måte. Unggutten Tarik Elyounoussi har jo blant annet fungert meget bra i vinter. Likevel, det er jo ikke til å legge skjul på at Enerly har vår fulle respekt på akkurat den plassen, sier han.

Ahlsen tenker ofte på Enerly og på familien rundt.

- Tankene ligger der hele tiden. At en så fin type, en sånn humørspreder, skal lide en såpass tragisk skjebne, er ikke annet enn forferdelig.

Øyvind Hoås, mannen som var så uheldig å lande på Enerly under kampen i Kristiansand, har ikke spesielt lyst til å kommentere saken.

- Samholdet i spillergruppa har nok aldri vært sterkere enn hva tilfellet har vært etter det som skjedde, i hvert fall ikke under min tid i klubben. Men hva jeg selv tenkte, samt mine følelser etter kampen og i tiden etterpå, tror jeg det er best at jeg holder for meg selv, forklarer en tydelig preget FFK-spiss.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken