*Nettavisen* Sport.

Tennis-Ruud videre til kvartfinale

IMPONERER: Tennishåp Casper Ruud. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Casper Ruud imponerer i Sveige.

Casper Ruud imponerte med å slå ut britiske David Rice i 2. runde av en Futures-turnering i Sverige. I kvartfinalen venter 16-åringens overmann fra juniorutgaven i US Open.

Norgesmesteren forventet på forhånd en tøff kamp mot Rice. Briten er rangert som nummer 532 i verden og har masse erfaring fra seniorturneringer, mens Ruud spiller sin tredje seniorkonkurranse for året.

Tennistalentet hadde god kontroll onsdag. Over to sett ble det 6-3 og 6-4-seier mot spilleren som er rangert over 1000 plasser høyere på verdensrankingen.

I kvartfinalen spiller Ruud mot Mikael Ymer torsdag eller fredag. Svensken er født i samme år som nordmannen, men er allerede på 785.-plass i verden. Han ligger også på fjerdeplass på juniorrankingen. I starten av september vant 17-åringen mot Ruud i juniorturneringen i US Open.

Tidligere i uka røk Ruud og Joachim Bjerke ut av doubleturneringen. Makkeren ble slått ut i hovedturneringen av nettopp Ruud mandag.

Også andre nordmenn er i aksjon i internasjonale tennisturneringer denne uka. Viktor Durasovic er videre til annen runde i en spansk Futures-turnering, mens Ulrikke Eikeri vant første runde i en 10.000-dollarturnering i amerikanske Charleston. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag