*Nettavisen* Sport.

Tennis-sjokket: Serena Williams ute av Australian Open

Foto: Scott Barbour / Getty Images Sport

En vond rygg ble ødeleggende for amerikaneren.

19.01.14 09:37

Verdensener Serena Williams forsvant svært overraskende ut av Australian Open i 4. runde. Tennisstjernen tapte 6-4, 3-6, 3-6 mot Ana Ivanovic.

En vond rygg plaget Williams. Den amerikanske vinnermaskinen var ikke like smidig i bevegelsene som hun pleier.

- Jeg var nær ved å trekke meg, men jeg er virkelig et konkurransemenneske. Jeg burde nok ha trukket meg, sa Williams.

Sterke medisiner
Hele 17 ganger har Serena Williams vunnet en Grand Slam-turnering. Fem av triumfene er kommet nettopp i Melbourne. I fjor tapte hun overraskende mot Sloane Stephens i kvartfinalen. Også da slet Williams med skade.

- Jeg har gått på de sterkeste medisinene man kan ta, og som er lovlig å bruke. Jeg har virkelig vært ute av det i noen dager, medga Williams.

Hun ville likevel ikke bruke skaden som unnskyldning for den overraskende exiten i Australian Open. – Jeg skal ikke komme med noen unnskyldninger. Ana fortjener all ære for seieren. Jeg synes hun spilte utrolig i dag. Det var ikke slik at jeg forærte henne seieren. Men ja, jeg kunne nesten ikke spille. Men det gjorde jeg, og jeg har det godt med meg selv for jeg kjempet så godt som mulig var, sa 32-åringen.

Lykkelig
Tidligere verdensener Ivanovic satte en stopper for Williams 25 seirer på rad, og den serbiske jenta er dermed klar for kvartfinalen. For femte gang møttes de to. For første gang vant Ivanovic.

- Det er fantastisk. Jeg forsøkte bare å gjøre mitt beste. Jeg er så lykkelig over at jeg spilte så bra. Jeg var stabil, sa Ivanovic.

Hun klarte bare ett serveess mot Williams' 13. Likevel kunne den serbiske jenta ta seg videre, spesielt gjennom godt forsvar mot verdensenerens forehand.

Ivanovic ligger på 14.-plass på verdensrankingen. Etter seieren i Det åpne franske tennismesterskapet i 2008, har hun kun én gang tatt seg til kvartfinale i en hovedturnering. Det skjedde under US Open i 2012. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.