RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tennisess raser mot OL-uttak

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Hvor mye peiling har de som gjorde uttaket egentlig på tennis? spør Jan Frode Andersen. Onsdag tok han sin 10. seier på 12 kamper, men til OL kommer han ikke.

Onsdag slo Andersen finske Jarkko Nieminen (72 i verden) i to strake sett. Nieminen skal til OL. Tidligere i år slo Andersen Nicolas Lapentti (da 65 i verden). Lapentti skal til OL. Det skal også en haug med andre spillere som er rangert bak nordmannen.

Det norske tennisforbundet innstilte Andersen til OL-plass, men Olympiatoppen sa nei. Før det internasjonale tennisforbundet i det hele tatt fikk vurdert om Andersen kunne få et wild card til OL, sa de nei. De ville ikke ha med Andersen til OL.

- Hvis noen sier det er «litt bittert», så er det årets underdrivelse. Jeg har lagt det bak meg nå, men ble enormt skuffet og vil alltid være det for at jeg ikke fikk sjansen, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

- Hvor mye peiling har de som gjorde uttaket egentlig på tennis? Det må det være lov å spørre seg selv om, fortsetter han.

Andersen poengterer at herretennisen er en sport med uhyre små marginer, og at nivået er ekstremt høyt. Uansett om man er nummer 1 eller 250. Han understreker også at absolutt alle de 200 beste i verden kan vinne mot nesten alle de andre, uansett ranking, på en enkelt dag.

- Har jeg dagen, kan jeg slå de fleste i verden, sier han.

- Andre spillere spør meg om jeg skal til OL, og lurer når jeg sier at jeg ikke skal. Skal ikke de beste fra alle land til OL da, spør de, sier han.

- De forstår ikke helt argumentet om at man må være en klar medaljekandidat heller. Som én sa: Så lenge Roger Federer og Andy Roddick stiller og det spilles på hard court, hvor mange medaljekandidater er det egentlig i OL, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere