Gå til sidens hovedinnhold

Tenniskometen lekte seg til semifinale

Simona Halep utklasset fjorårsfinalisten.

Simona Halep lå under tidlig, men kom tilbake og utklasset fjorårsfinalist Sabine Lisicki i Wimbledon-kvartfinalen onsdag.

Den rumenske tenniskometen gjorde sin 250. seier i karrieren til en av de mest minneverdige da hun tok seg til sin første semifinale i verdens mest navngjetne turnering. Eneste hake var at hun fikk bare 57 minutter på centercourten.

- Jeg spilte mitt aller beste i dag og nøt hvert øyeblikk. Det var utrolig å være på centercourten. Det var bare annen gang for meg, sa Halep.

- Sabine ledet 4-1 i første sett, men jeg kom godt tilbake etter det, sa hun med et understatement av britisk kaliber. Halep vant kampen 6-4, 6-0 etter å ha vunnet kvartfinalens 11 siste games.

Torsdag spiller Halep semifinale mot den canadiske 20-åringen Eugenie Bouchard, som sendte Angelique Kerber ut av turneringen med 6-3, 6-4. Med få minutters mellomrom forsvant de to siste tyskerne ut.

Klatret
Siden 2.-rundetapet i Wimbledon i fjor har Halep klatret fra 32.-plass på WTA-rankingen til dagens tredjeplass. Forrige måned spilte hun sin første Grand Slam-finale i Roland-Garros, og nå kan hun klatre til nye høyder.

- Jeg har mye større selvtillit, og hemmeligheten er å nyte hver kamp. Jeg føler meg vel på banen og beveger meg bra, sa 22-åringen.

Lisicki har fått tilnavnet «Doris Becker» på grunn av hun spillemessig ligner på den tyske tennislegenden Boris Becker, tre ganger Wimbledon-mester på 1980-tallet. Fortsatt må hun vente på å kopiere ham som mester i All England Clubs anlegg sørvest i London.

Tysk nedur
Lisicki trengte medisinsk tilsyn for en skulderskade i 4.-rundekampen mot Jaroslava Sjvedova tirsdag. Etterpå sa hun at hun trengte et «mirakel» for å bli helt klar til kvartfinalen. Etter en god start var hun sjanseløs da Halep hevet spillet.

I fjor gråt Lisicki av skuffelse og frustrasjon da hun tapte finalen mot Marion Bartoli. Onsdag holdt hun iallfall følelsene under kontroll da Halep fikk herje fritt.

Kerber, som slo ut Maria Sjarapova tirsdag, greide ikke å berge dagen for tysk tennis. Bouchard er i sin tredje Grand Slam-semifinale på rad og håper at det endelig skal bli finale ut av det.

- Det var en tøff kamp i dag. Jeg fant vinnerslagene når jeg trengte dem. Halep er veldig god, men jeg vil nå ett steg til, sa Bouchard.

I den andre semifinalen møtes tsjekkerne Petra Kvitova og Lucie Safarova. (©NTB)

Kommentarer til denne saken