Tennissensasjonen banket Djokovic

VANT: Kei Nishikori sjokkerte Novak Djokovic i semifinalen i US Open. Nå venter Roger Federer eller Marin Cilic i finalen.

VANT: Kei Nishikori sjokkerte Novak Djokovic i semifinalen i US Open. Nå venter Roger Federer eller Marin Cilic i finalen. Foto: Matthew Stockman (Afp / NTB scanpix)

Verdensener Novak Djokovic ble knust av Kei Nishikori.

06.09.14 21:59

Kei Nishikori. Det er nok en relativt ukjent tennisspiller for de aller fleste.

Den 24 år gamle japaneren har herjet med motstanderne under årets US Open, og hadde tatt seg til en overraskende semifinaleplass.

Nå er tennissensasjonen Nishikori klar for finalen i US Open, og der møter han vinneren av Roger Federer og Marin Cilic.

I semifinalen sto han overfor verdensener Novak Djokovic, en spiller man trygt kan si har mer erfaring og resultater å vise til.

Rystet Djokovic
Nishikori har fått mye ros for sitt spill under turneringen, og han har blitt sett på som en maratonspiller, ettersom han elsker å spille lange kamper.

Og han rystet Djokovic ute på den varme tennisarenaen i New York.

Etter å ha vunnet 6-4 i første set, slo Djokovic tilbake i det andre og vant 6-1.

Mange trodde da at Djokovic hadde våknet og at han ville kjøre over japaneren i resten av kampen, men slik ble det ikke.

Nishikori slo tilbake i tredje set, og vant etter tie break.

Djokovic så mer og mer sliten ut, og det så ut til at han ikke klarte å henge med på Nishikoris vanvittige forehand-slag.

I det fjerde settet tok Nishikori tidlig kommandoen og brøt Djokovic i det første poenget.

RYSTET: Novak Djokovic ble rystet av Kei Nishikori i semifinalen i US Open. Serberen tapte overraskende. Foto: Mike Segar (Reuters / NTB scanpix)


Japaneren fortsatte storspillet og brøt Djokovic på stillingen 5-3 i det fjerde settet, og sikret seg dermed sin første finaleplass i en Grand Slam.

I gjennom kampen viste Nishikori mye av det som er hans varemerke, et aggresivt grunnlinjespill, og en evne til å slå vinnere med både forehand og backhand som ingen andre i tennisverdenen.

Roser treneren
- Jeg vet ikke helt hva som foregår. Dette var min første semifinale i en Grand Slam, og dette er en utrolig følelse. Jeg har slått verdenseneren, og jeg har spilt veldig godt i de siste kampene her.

- Det var tøffe forhold i dag, det var varmt og høy luftfuktighet. Jeg elsker å spille lange kamper, og jeg håper jeg blir frisk og rask igjen til finalen.

Han ga sin trener Michael Chang mye av æren for å ha kommet så langt som han har i turneringen.

- Vi jobber veldig godt sammen, og han har mye av æren for at jeg er der jeg er i dag, sier Nishikori.

Chang er ingen hvem som helst i tennisverdenen. Han ble tidenes yngste Grand Slam-vinner i en alder av 17, da han vant French Open tilbake i 1989.

Han var kjent som en tennisspiller som hadde en utrolig evne til å holde trykket oppe i lange kamper, noe som ser ut til å ha smittet over på hans nåværende elev, Nishikori.

Chang var også kjent for å ha en noe uortodoks underarmsserve. Se video nederst i saken.

Første japaner
Kei Nishikori er den første japaneren til å nå en semifinale i en av de fire Grand Slam-turneringene siden 1933.

22-åringen, som er 178 centimeter høy på strømpelesten, har en kvartfinaleplass som sitt beste resultat i Grand Slam før US Open i år.

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.