RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tennissjokk: Tenåring sendte Nadal ut

SJOKKERTE: Nick Kyrgios sendte Rafa Nadal ut av Wimbledon-turneringen.
SJOKKERTE: Nick Kyrgios sendte Rafa Nadal ut av Wimbledon-turneringen. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)
Sist oppdatert:
Tenåring sendte verdensstjernen ut med 37 ess og et utrolig slag.

Nick Kyrgios skaper tennisfeber i Australia. 19-åringen sendte verdensener Rafael Nadal ut av Wimbledon-turneringen tirsdag.

Australia har lengtet etter en ny stjerne som kan følge opp landets stolte tradisjoner. En rekke talenter har bukket under for de tunge forventningene, og legenden Rod Laver har advart mot å legge for stort press på Kyrgios' unge skuldre.

UTE: Rafael Nadal er ute av Wimbledon-tureringen.

Likevel vil det være vanskelig å dempe entusiasmen etter at Kyrgios, som kom til turneringen 143 plasser bak Nadal på rankingen, viste seg som den beste i tirsdagens åttedelsfinale.

Den 193 centimeter høye tenåringen terroriserte Nadal med sine harde førsteserver og la ned hele 37 ess på vei mot seier 7-6, 5-7, 7-6, 6-3. Han hadde også 70 rene vinnerslag.

I sonen
- Jeg var litt i sonen der ute i dag. Det har ikke gått opp for meg helt hva som skjedde, sa Kyrgios.

- Jeg spilte en del ekstraordinær tennis. Jeg slet litt med returene, men jeg jobbet meg inn i det og fikk bruddet jeg trengte i fjerde sett. Jeg servet på høyt nivå hele kampen, så jeg er veldig fornøyd.

Nadal sikret nylig sin 14. Grand Slam-tittel med seier i Roland-Garros, mens Kyrgios aldri hadde vært lenger enn til 2. runde i en Grand Slam-turnering. Det hjalp ikke den spanske superstjernen tirsdag. Wimbledon-debutanten er første wildcardspiller på 10 år som har tatt seg helt til kvartfinale.

Han er også den første utenfor topp 100 på ATP-rankingen som slår verdenseneren siden Andrei Olhovskij slo Jim Courier i 3. runde i Wimbledon i 1992.

Raonic neste
- Man må tro at man kan vinne kampen helt fra start, og jeg trodde på det. Jeg spiller utrolig tennis på gress, sa Kyrgios, som overhodet ikke viste nerver i sin første kamp på centercourten.

Kyrgios skapte overskrifter allerede i 2. runde, da han avverget ni matchballer før han beseiret Richard Gasquet. Nå er han klar for kvartfinale mot 8.-seedede Milos Raonic.

Raonic feiret Canadas nasjonaldag på beste vis ved å bli sitt lands første kvartfinalist i turneringen på over 100 år. Han trengte fire sett for å beseire japanske Kei Nishikori 4-6, 6-1, 7-6, 6-3.

Forrige canadiske kvartfinalist i Wimbledon var Robert Powell, som døde i kamphandlinger i 1. verdenskrig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere