Tennisstjerne tatt for doping

Den britiske tennisspilleren Greg Rusedski har testet positivt på nandrolon.

09.01.04 08:56

Britenes nest beste spiller testet positivt på det forbudte middelet under en turnering i Indianapolis i juli. Sjefen for verdens antidopingbyrå, Dick Pound, er oppgitt.

Håpløst
- Det er jo håpløst. Det får meg til å lure på mennesker. De vet at nandrolon er på dopinglisten, og de vet at de vil bli straffet, sier han.

Rusedski hevder han er uskyldig, og han er sikker på at han vil bli renvasket når ATP-høringen begynner i Montreal 9. februar. Blir han funnet skyldig, kan han bli utestengt i to år.

Mengden nandrolon skal bare ha vært så vidt over det lovlige. Sprinteren Marlon Devonish testet positivt på en liknende mengde nandrolon i 1999, men ble ikke straffet. Mark Richardson, derimot, var ikke like heldig. 400 meter-løperen ble utestengt i to år, og gikk glipp av Sydney-OL, selv om han bedyret sin uskyld.

Ble renvasket
Rusedski kan få hjelp fra den tsjekkiske spilleren Bohdan Ulirach, som kom renvasket ut av sin dopinganke. Han var også blitt tatt for bruk av nandrolon, og nå truer han med å saksøke ATP.

Rusedski er den andre tennisspilleren denne uka som får overskrifter i pressen på grunn av doping. Argentinske Mariano Puerta ble dømt til ni måneders utestengelse for doping tidligere i uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.