*Nettavisen* Sport.

Tennisstjerne ute av Australian Open

Foto: Andy Wong/AP

Tapte maratonmatchen etter nesten fem timer.

24.01.10 11:42

Fjorårets US Open-vinner, Juan Martin del Potro, er ute av Australian Open etter en maratonlang match mot kroatiske Marin Cilic.

Femteseedete del Potro startet matchen med å vinne første sett, før kroaten slo tilbake og vant de to neste. Del Potro vant så det fjerde settet, noe som betydde at matchen måtte ut i et femte og siste sett.

Og etter 4 timer og 38 minutter kunne Cilic, som er ranket som nummer 14 i verden, juble over avansement til kvartfinalen i turneringen - med sifrene 5-7, 6-4, 7-5, 5-7, 6-3.

- Marin spiller stor tennis, og jeg syns han var bedre enn meg, sier del Potro ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Argentineren kom til Australia med problemer med håndleddet, og så til tider ut til å slite med konsentrasjonen i kampen. I tillegg måtte han få behandling for venstrebeinet underveis.

Derfor benytter del Potro den tidlige exiten med å lade opp til neste turnering.

- Jeg drar hjem og møter legene mine der, og kommer til å ha litt hvile og rekreasjon før neste turnering, forklarer tennisstjernen.

Ved siden av Marin Cilic klarte flere å kvalifisere seg til kvartfinalene på søndag.

Verdenstoer Rafael Nadal slo Ivo Karlovic 6-4, 4-6, 6-4, 6-4, mens Andy Murray fra Storbritannia hadde en forholdsvis enkel oppgave med å slå amerikanske John Isner 7-6(4), 6-3, 6-2.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.