RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tennisstjerne utestengt i åtte år

Sist oppdatert:
Tennisstjernen Mariano Puerta ble onsdag utestengt i åtte år etter å ha blitt tatt for dopingbruk.

Puerta ble tatt for andre gang etter at han kom til finalen i French Open tidligere i år. Dermed var det ingen kjære mor for nummer 13 i verden.

- I henhold til WADA-reglene utestenges han i åtte år, heter det ifølge Reuters i en pressemelding.

Ingen tennisspiller har tidligere blitt suspendert i mer enn to år, men Puerto slapp livstidsutestengelse som reglene faktisk åpnet for.

Vant sju millioner i år
Puerta vant en turnering, og kom til finalen i flere turneringer i år. Selv om han ble tatt i Frankrike har han hele tiden hevdet sin uskyld. Det hjelp altså lite. Hans siste kamp ble 3-6, 2-6-tapet for Nikolai Davydenko i det uofisielle tennis-VM i Shanghai i november.

Nå kan 27-åringen se frem til åtte år på sidelinjen. Trolig har han spilt sin siste kamp som profesjonell.

Puerta har spilt inn over 15 millioner kroner i karrieren. Nærmere halvparten av pengene ble spilt inn i år. Nå må han i stedet betale tilbake over to millioner kroner som han vant etter French Open. I tillegg strykes alle resultater og alt han har gjort fra French Open og videre.

Han ble første gang tatt for dopingbruk i februar 2003. Da testet han positivt på clenbuterol under en turnering i Vina del Mar. Han ble utestengt i ni måneder etterpå, selv om stoffet ikke var prestasjonsfremmende og ble gitt til ham av en lege for å hjelpe mot astma-problemer.

Har hevdet sin uskyld
Under årets French Open testet han altså positivt igjen. På etilefrine. Likevel har han hele tiden hevdet sin uskyld.

- Jeg er virkelig forbannet. Jeg har ikke tatt noen stoffer jeg ikke burde. Jeg har vært i kontakt med mine advokater som vil forfølge saken, sa Puerta da den andre dopingsaken ble kjent.

Han har tidligere uttalt at Diego Maradona er en av dem som har inspirert ham mest til å nå toppen. Maradona selv brukte jo doping i et forsøk på comeback for noen år siden.

Det franske tennisforbundet er fornøyd med straffen. Nå vil de at alt skal gå mye raskere - neste gang en spiller blir tatt.

- Normalt tar det seks måneder med en sak som denne. Det bør maksimalt ta 3-4 måneder, heter det i en pressemelding.

Puerta skal nå vurdere en anke, men en avgjørelse om det er ikke ventet før på nyåret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere