Få tennisspillere er like gode til å vekke oppmerksomhet som showmannen Nick Kyrgios. Tirsdag tok han seg videre fra første runde i Australian Open, som foregår i hjemlandet hans. Et ekstatisk publikum heiet ham til seier i tre strake sett mot Liam Broady.

Etterpå reagerte Kyrgios på måten publikum støttet ham. Ved hvert poeng han vant, brøt fansen ut i «si»-ropene som kjennetegner fotballstjerne Cristiano Ronaldos målfeiring. Det som definitivt var ment som støtte til Kyrgios, kunne nesten høres ut som buing.

– Jeg vet ikke jeg har gjort mot publikum. Dere er som en dyrehage nå - ute av kontroll, sa en flirende Kyrgios i det Eurosport-sendte intervjuet etter kamp.

Underholdt

Selv skjønte han definitivt at ropene var hyllest. Etter matchballen gjennomførte han Ronaldo-feiringen foran publikum, til stor glede for de oppmøtte.

På pressekonferansen etterpå innrømmet han likevel at han stusset litt over det hele.

– Jeg trodde de skulle gjøre det i ti minutter. Så gjorde de det i to og en halv time, på hvert eneste poeng.

– Enormt glad

Det hele var nok likevel en svært god opplevelse for 26-åringen. Han imponerte med flere lekre slag, slike han har for vane å levere. I tillegg kom seieren kun en uke etter at han testet positivt for koronaviruset. Årets høydepunkt kunne røket for ham. Han har selv stått over flere turneringer under pandemien for å unngå smitte. Det har bidratt sterkt til at han nå er utenfor topp 100 på verdensrankingen.

Men Kyrgios ble frisk akkurat i tide til Australian Open.

– Jeg er bare enormt glad for å være her igjen. Vi har hatt noen tøffe år, men det var gøy å spille foran dere igjen, sa han til fansen.

I andre runde venter verdenstoer Daniil Medvedev.

PS. Casper Ruud kom seg ikke til første kamp engang. Nordmannen tråkket over på trening og måtte trekke seg fra årets første Grand Slam.