RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terje Hauge tilfreds med dommernes prestasjoner

FORNØYD: Dommersjef Terje Hauge er svært fornøyd med dommerprestasjonene i norsk fotball i år og skryter også av samhold og miljø i dommergruppen.
FORNØYD: Dommersjef Terje Hauge er svært fornøyd med dommerprestasjonene i norsk fotball i år og skryter også av samhold og miljø i dommergruppen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
- Har forbedret sitt karaktersnitt.

Sesongoppkjøringen ble preget av konflikten med Svein-Erik Edvartsen, men dommersjef Terje Hauge er svært fornøyd med toppdommernes prestasjoner i år.

Overfor fotball.no beskriver han året som det beste i hans tid som dommersjef, både med tanke på prestasjoner på banen og dommermiljøet.

- 2015 og 2016 var to sesonger med ustabile prestasjoner, og sammen med toppdommergruppen ble vi enige om å fokusere på prestasjonskulturen i dommermiljøet inn mot denne sesongen, sier Hauge til fotball.no.

Les mer: Dele Alli har bestemt hvem som skal representere ham

- Treningsleiren i La Manga ble en meget god start for gruppen, der vi fokuserte på NFFs verdier og hva de betyr i praksis. Dette skapte et bevisst forhold til gjensidig respekt, for å skape trygghet i gruppen. Det har ført til godt samhold og miljø.

Dommerne har forbedret sitt karaktersnitt, og evalueringen av sesongen viser at dommermiljøet er blitt bedre.

- Dommerne har jobbet som en gruppe og har vært flinke til å evaluere prestasjonene fortløpende, både i gruppen og de enkelte dommerteamene. Vi har nettopp hatt fagsamling, og jeg er veldig fornøyd med å registrere at samhold, trivsel og trygghet er blitt helt fantastisk i løpet av året, sier Hauge.

- De unge dommerne blir også tatt godt imot av de mest rutinerte, slik at de tar nivået raskere.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere