RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terje Hauge vraket til VM

I fjor dømte Hauge U20-VM-finalen, i verdensmesterskapet i sommer er han ikke med.

Landets eneste VM-håp brast da Hauge via epost ble informert av FIFA om at hans team ikke er tatt ut til å dømme i VM. Av 17 europeiske dommerteam, ble tolv tatt ut til å være med i verdensmesterskapet i Tyskland i sommer. Det var ventet at Hauge skulle bli å finne i VM.

- Sammen med Terje (Hauge) er vi skuffet over at hans team ikke kom med til VM. Vi hadde ventet at han skulle dømme i mesterskapet, så det var for oss en stor overraskelse at hans team ikke ble tatt ut, sier dommersjef i Norges Fotbalforbund, Rune Pedersen til iBergen.no.

Ingen faglig vurdering
I eposten Hauge fikk fra FIFA var det ingen faglig begrunnelse på hvorfor hans team ikke ble tatt ut til VM.

- Det er ikke vanlig at komiteen som tar ut VM-dommerne har med en faglig begrunnelse når de gir ut svar. Men vi synes det er merkelig at Hauge, som dømte U20-VM-finalen i fjor, ikke blir tatt ut til dette mesterskapet. Han fikk meget gode tilbakemeldinger for de prestasjonene, så noe må ha skjedd siden da, sier Pedersen.

Chelsea-Barca spiller ikke inn
Etter Champions League-kampen mellom Chelsea og Barcelona nylig, kom Hauge i fokus etter å ha gitt ut et rødt kort. Den kampen mener Pedersen ikke har en direkte innvirkning på at Hauge nå ikke er VM-klar.

– Det er vanskelig å si noe om det, men jeg tror ikke en enkeltkamp har gjort at Terje ikke blir tatt med til VM. Det vi må fokusere på nå er å se fremover mot nye og spennende oppgaver og utfordringer, sier Pedersen, som heller ikke tror at uttaket var politisk motivert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere