Gå til sidens hovedinnhold

Tero: - Jeg er ikke bekymret

Nok en konkurranse ble torpedert av Tero Pitkämäkis vonde rygg.

BISLETT STADION (Nettavisen): I fjor slet Andreas Thorkildsen med ryggproblemer under store deler av sesongen.

I år ser det ut til at problemene har gått i arv til hovedutfordrer Tero Pitkämäki. Finnen ville selv ikke skylde på muskelkrampen han pådro seg under Golden League-stevnet i Berlin forrige helg, men kroppsspråket talte ikke til hans fordel mellom kastene på Bislett.

- Ja, det stemmer at jeg har hatt noen problemer foran denne konkurranse. Jeg var egentlig usikker på om jeg kunne stille, men jeg synes sluttresultatet ble OK, fortalte Pitkämäki pressen etter årets andre duell mot Thorkildsen.

Treningskompis foran
Sist helg vant finnen med centimeteren, etter at nordmannen dro på med sitt beste kast i konkurransens siste omgang. Da fløy spydet til 85,19 meter, mens finnen kastet 85.20.

Også fredag kveld måtte Thorkildsen hente frem superkreftene i aller siste kast. Med 87,73 ble finnen slått med nesten to meter, i tillegg måtte han se seg slått av landsmann - og treningskamerat - Tero Järvenpää.

- Jeg visste at Tero (Järvenpää) kunne kaste over 85 meter, men ja: Jeg er kanskje litt overrasket, sier Pitkämäki.

- Er du bekymret over ryggskaden?

- Ettersom jeg var i stand til å fullføre alle de seks omgangene, føler jeg at det gikk mye bedre enn i Berlin. Nå har jeg trolig tre uker på meg til å få orden på ryggen. Jeg tror jeg er helt frisk når jeg kommer tilbake igjen, sier spydesset til Nettavisen.

- Drar som favoritter
Den neste duellen mellom de to gullaspirantene foran Beijing-OL i august, blir europacupstevnet i portugisiske Leiria den 22. juni.

Og mens finnen nå vender fokus mot å bli kvitt ryggskaden, har Thorkildsen kun Beijing i tankene utover.

- Nå er jeg ferdig med Bislett Games, så derfor kan jeg begynne å forberede meg for fullt mot Beijing, sier han.

- Men enhver olympiade er forskjellig, så jeg tror Beijing blir helt annerledes enn Athen. For fire år siden dro Tero og meg dit som ”underdogs” - nå drar vi som favoritter.

Tyn til Tero
Fjorårets sesong var ikke optimal for nordmannen. Blant annet måtte han se seg slått av Pitkämäki under VM i Osaka.

Når det nå er han som er ovenpå av de to kompisene, lar han imidlertid ikke 25-åringen slippe unna uten litt ekstra tyn.

- Dette er hjemmebanen min og jeg ønsker ikke å la noen andre vinne her. Det er derfor jeg alltid lar Tero vinne hjemme i Kuortane, fleipet Thorkildsen og gliste bort mot Pitkämäki.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken