RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrorangrepene ryster idrettsnorge

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Store og små idrettsarrangementer er nå avlyst.

Et døgn etter at de første meldingen begynte å tikke inn om de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya fredag ettermiddag har omfanget av den dypt tragiske hendelsen begynt å gå opp for oss alle.

Også idrettsverden er i sjokk.

Nå avlyses en rekke idrettsarrangementer.

- Jeg regner med at alle større idrettsarrangementer de nærmeste dagene avlyses. Vi ser for oss at arrangørene tar et selvstendig gjennomtenkt standpunkt. Så får vi se til uka hvor vi står. Men heller ikke idretten vil at samfunnet skal lammes av slik terror, absolutt ikke. Akkurat nå er det viktigst å vise omtanke, solidaritet og empati. Vi må vise alle berørte at vi tenker på dem, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Avlyser rulleskifestival
I Sandnes har verdens beste skiskyttere og langrennsutøvere konkurrert i rulleskiarrangementet Blinkfestivalen de siste dagene. Den siste konkurransedagen skulle opprinnelig blitt gjennomført lørdag ettermiddag, men har nå blitt avlyst.

– Skiskytingen inneholder blant annet en skyteøvelse, noe vi finner helt upassende på en dag som dette, sier Odd Langhelle som er leder for Blinkfestivalen i Sandnes til NRK.

Ingen fotball
Som Nettavisen tidligere har opplyst er helgens tippeligarunde avlyst, det samme gjelder for kampene i Adeccoligaen og Fair Play-ligaen.

- Det er på sin plass at kampene avlyses. Folk har helt andre ting å tenke på nå. Hele situasjonen er uvirkelig og ikke til å forstå. Det vi opplevde fredag, gjør at vi bare må stå enda mer sammen, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til NTB.

Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin støtter Deilas uttalelse om utsettelse av helgens kamper.

- Jeg satt foran TV-en helt til jeg sovnet. Det er helt uvirkelig det som har skjedd. Og det er helt riktig å utsette kampen mot Fredrikstad. Det er umulig å konsentrere seg om fotball akkurat nå. Det er vanskelig nok å trene, sier Dorsin til rbk.no.

- Forholder oss til norske myndigheter
Neste søndag skal etter planen Norway Cup gå av stabelen på Ekebergsletta. Nå har Norway Cups generalsekretær, Forde Kyvåg, gått ut og fortalt at de vil forholde seg til anbefalinger og pålegg fra norske myndigheter.

- Norway Cup følger de tragiske hendelser som i går rammet Oslo og Utøya nøye og er rystet over det som har skjedd, skriver Kyvåg på Norway Cup sine hjemmesider.

- Norway Cups ledelse vil når det gjelder vårt arrangement forholde oss til norske myndigheter og deres anbefalinger og pålegg et hundre prosent, fortsetter han.

- Våre tanker går nå først og fremst til etterlatte og familier som er rammet av disse forferdelige hendelser.

Hushovd og Hagen fortsetter

Våre to ryttere i Tour de France gjennomførte begge lørdagens etappe med sørgebind rundt armen.

- Jeg er knust over nyhetene fra Norge.

V75-løp avlyst
I en melding fra Rikstoto skriver selskapet at lørdagens V75-løp er avlyst. Avlysningen er gjort i respekt og omtanke for de berørte etter siste døgns begivenheter, det melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere