Gå til sidens hovedinnhold

Terrortrusler mot Ungarns OL-komité

Olympiatoppen opplyser til NTB at de ikke har mottatt terrortrusler i forkant av Sotsji-OL.

Ungarns OL-komité har mottatt slike trusler.

Olympiatoppens medierådgiver Halvor Lea var onsdag formiddag ikke kjent med at Norge eller andre nasjoner har mottatt terrortrusler i forkant av vinterlekene.

– Dette er helt ukjent for meg. Vi forbereder oss på det sportslige. Videre følger vi anbefalingene fra PST (Politiets sikkerhetstjeneste), som tar seg av slike ting, sier Lea.

Det er terrorfrykt før vinterlekene i Sotsji. Russiske sikkerhetsstyrker frykter selvmordsangrep under OL.

Svarte enker
Såkalte «svarte enker» er spesielt fryktet. De er enker etter drepte islamister som angivelig føler de ikke har noe å tape og derfor kan ofre seg i angrep mot russiske mål.

Ungarns OL-komité meddelte onsdag at de har mottatt terrortrusler foran OL. De har informert både IOK og russiske myndigheter. Ifølge Ungarns OL-direktør, Zsolt Barkai, har også andre lands OL-komiteer mottatt lignende trusselbrev.

– Det er dessverre sant. Vi har mottatt brev på russisk og engelsk, hvor den ungarske delegasjonen blir truet med bombeangrep. De skrev også at vi heller burde bli hjemme, sier generalsekretær Bence Szabo.

Norge sender 118 utøvere til vinter-OL i Sotsji. Lekene innledes 7. februar. Over 30.000 politifolk og soldater er satt inn for å ivareta sikkerheten. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken