RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terrortrusler mot Ungarns OL-komité

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Sist oppdatert:
Olympiatoppen opplyser til NTB at de ikke har mottatt terrortrusler i forkant av Sotsji-OL.

Ungarns OL-komité har mottatt slike trusler.

Olympiatoppens medierådgiver Halvor Lea var onsdag formiddag ikke kjent med at Norge eller andre nasjoner har mottatt terrortrusler i forkant av vinterlekene.

– Dette er helt ukjent for meg. Vi forbereder oss på det sportslige. Videre følger vi anbefalingene fra PST (Politiets sikkerhetstjeneste), som tar seg av slike ting, sier Lea.

Det er terrorfrykt før vinterlekene i Sotsji. Russiske sikkerhetsstyrker frykter selvmordsangrep under OL.

Svarte enker
Såkalte «svarte enker» er spesielt fryktet. De er enker etter drepte islamister som angivelig føler de ikke har noe å tape og derfor kan ofre seg i angrep mot russiske mål.

Ungarns OL-komité meddelte onsdag at de har mottatt terrortrusler foran OL. De har informert både IOK og russiske myndigheter. Ifølge Ungarns OL-direktør, Zsolt Barkai, har også andre lands OL-komiteer mottatt lignende trusselbrev.

– Det er dessverre sant. Vi har mottatt brev på russisk og engelsk, hvor den ungarske delegasjonen blir truet med bombeangrep. De skrev også at vi heller burde bli hjemme, sier generalsekretær Bence Szabo.

Norge sender 118 utøvere til vinter-OL i Sotsji. Lekene innledes 7. februar. Over 30.000 politifolk og soldater er satt inn for å ivareta sikkerheten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere