*Nettavisen* Sport.

Terry risikerer livstid

Foto: Nick Potts (Pa Photos)

FA vil slå hardt ned på rasisme, og da kan John Terry ligge meget tynt an.

26.10.11 18:12

Akkurat hva John Terry skal ha sagt til Anton Ferdinand i oppgjøret mellom Chelsea og QPR er usikkert, men ifølge anklagene var det ordene «you f***ing black c**t» som rant ut av Chelsea-kapteinens munn i kampens hete.

Det er bortimot noe av det verste du kan si til en engelskmann.

Det hele ble fanget opp av TV-kameraene og lagt ut på YouTube med påstander om hva som ble sagt.

Jobber med antirasisme
Og kommer Det engelske fotballforbundet (FA) til Terry faktisk kom med rasistiske bemerkninger, har de ikke noe annet valg enn å slå til med en hard straff. FA kjører for tiden hardt på sin antirasismekampanje «Kick It Out» og vil føle seg forpliktet til å ta affære.

Som et minimum kommer Terry til å bli fratatt kapteinsbindet på det engelske landslaget, en ære han vant til bake så sent som i mars etter skandaler i 30-åringens privatliv, skriver The Sun.

I verste fall kan Terry bli utestengt for all landslagsfotball for godt.

Terry avviser kontant at han kom med rasistiske meldinger til Ferdinand, og hevder det hele dreier seg om en misforståelse. Han hevder også at han og Ferdinand har skværet opp.

Mest av alt ønsker Terry å bli renvasket.

- Jeg ønsker FAs undersøkelse velkommen, og ser frem til å renvaske meg så snart som mulig. Frem til da har jeg ingen ytterligere kommentar, sa Terry i en melding til pressen.

Uvitende Ferdinand
Terry har ikke benektet at han ytret ordene som han anklages for, men hevder at de ble tatt ut av sin sammenheng.

Venner av Anton Ferdinand sier at QPR-spilleren faktisk ikke var klar over hva Terry angivelig hadde sagt før de snakket ut etter kampen.

- Etter kampen sier Anton at Terry spurte om alt var OK mellom dem, og for hans del så var det det. Det var først etterpå da han fikk tekstmeldinger fra venner som spurte om han var blitt kalt en «black c**t» at han skjønte hvorfor Terry ville skvære opp, sier vennen til The Mirror.

Nå ønsker Ferdinand også selv å finne ut sannheten om det som skjedde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.