Tertnes tar med tittelen hjem til Bergen etter 21-18-seier over tittelforsvarer Aker fra Oslo. Melhus vant et rent trønderoppgjør mot Charlottenlund 33-31 og sørget dermed for Trøndelags første NM-tittel i juniorhåndball for menn noen gang.

Tertnes-gullet kom i en relativt jevnspilt kamp der Aker ledet 11-10 til pause, men bergenserne vendte kampen og stakk ifra etter sidebytte. Det sto 14-14 med 17 minutter igjen å spille.

Avril Mikkelsen Frei ble toppscorer for Tertnes med seks scoringer på veien mot tremålsseier og NM-gull. Tre av dem satte hun fra straffemerket.

Superkeeper

For Aker var Ine Erlandsen Grimsrud mestscorende med seks mål. Tertnes-keeper Kadija Mårdalen gjorde for øvrig en svært god kamp og var en nøkkelspiller med en redningsprosent på 49.

Mårdalen ble også kåret til finalens beste spiller.

– Det var en veldig morsom kamp. Målvakten vår står en god kamp, som hjelper mye på, og vi klarer å holde hodet kaldt og gjøre få tekniske feil i annen omgang, sa toppscorer Frei.

Aker var regjerende mester for juniorer etter seier over Rælingen i 2019-finalen. NM ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien, mens årets finaler er utsatt fra desember.

Intens herrefinale

I herrefinalen koblet Melhus et grep om kampen mot slutten av første omgang. 13-13 ble til 18-13 i løpet av fem minutter, og det ga 18-14-ledelse halvveis.

Charlottenlund skulle slå tilbake og skape spenning etter sidebytte. De scoret fire mål på rappen og reduserte til 20-21, og senere ble det utligning til 30-30 anført av ellevemålsmannen Nicolai Daling.

En snuoperasjon hadde Charlottenlund imidlertid ikke på lager. Melhus var best på tampen og sikret tomålsseier med scoring i siste sekund. Thomas Martinsen scoret ti mål for vinnerlaget.

(©NTB)