*Nettavisen* Sport.

Tertnes overrasket Larvik

Foto: Cornelius Poppe, Scanpix

Tertnes ga suverene Larvik overraskende god motstand i Haukelandshallen torsdag kveld.

TERTNES – LARVIK 17 – 25: Larvik er storfavoritt til å vinne både cupen og serien denne sesongen.

Torsdag kveld gjestet serielederen Tertnes i Haukelandshallen i cupens kvartfinale, men Bergens-klubben hang overraskende godt med.

Knapp ledelse
Larvik gikk nemlig til pause med «bare» 11-10-ledelse, til tross for at Tertnes manglet både Sølvi Hylleseth og Renate Urne i startoppstillingen.

Hylleseth var skadet, men Urne hadde karantene.

- Tertnes var overraskende gode, spesielt i førsteomgang. De ga oss en knallhard motstand, og kun eminent forsvarsspill av oss gjorde at de ikke satte inn ytterligere flere mål, forteller Larvik-trener Karl Erik Bøhn til TV 2 Nettavisen.

Tordentae i pausen
En tordentale av Bøhn i pausen fikk imidlertid Linn-Kristin Riegelhuth og resten av Larvik-stjernene til å skjønne alvoret.

- Jeg sa til dem at de måtte ned i kjelleren og samle alt de hadde av krefter. For prestasjonene i første omgang var rett og slett ikke gode nok, forteller Bøhn.

Og tordentalen i pausen hjalp. Larvik tok til slutt en oppskriftsmessig seier med sifrene 25-17.

- I andre omgang kan jeg ikke si annet at jeg er fornøyd med det vi gjør fremover. Og heldigvis fortsatte vi med solid forsvarsspill, sier Larvik-treneren.

Sættem-skryt
Han ga etter kampen spesielt én spiller ekstra skryt.

- Birgitte Sættem er et forsvar alene i dag. Takket være hun så avgjør vi denne kampen. Hun var absolutt strålende, sier Bøhn.

Inger Sofie Heieraas ble Larviks toppscorer i kvarftfinaleseieren med åtte mål. Ingrid Nygård Pedersen ble Tertnes’ toppscorer med fem mål.

I går tok Byåsen og Gjerpen seg til semfinalen i cupen, etter henholdsvis 33-22-seier over NTG/Stabæk og 27-20-seier over Nordstrand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.