Gå til sidens hovedinnhold

Tessem tilbake til England

Jo Tessem gir seg i Lyn. Neste stopp for Lyn-spilleren er England.

Jo Tessem vinker farvel til Norge og norsk fotball i november. Etter tre sesonger i hovedstaden, vendes nesa tilbake til den engelske sørkysten om en drøy måned.

- Ja, det stemmer, forteller 35-åringen.

- Jeg har engelsk kjæreste og en sønn på snart to år. Vi måtte ta en beslutning på hva vi skulle gjøre i forhold til barnehage, skole og språk, og valget falt på England, hvor vi trives godt, forteller midtbanespilleren som blir Bosman-spiller i november.

Fortsetter karrieren i England
Tessem ble 35 år i februar, men har ikke tenkt å la alderen stoppe ham fra videre spill. Nå jakter han nemlig på en ny, engelsk klubb, etter å ha spilt for Southampton og Millwall tidligere. Etter å ha spilt så godt som alle Lyns kamper de tre siste sesongene, ser han ingen grunn til å gi seg nå.

- Kroppen er fin, og bedre enn på mange år, og jeg ønsker å spille fotball så lenge det er morsomt.

- Jeg vet jeg har et godt navn i England, det eneste problemet er alderen og om noen tør å satse på meg.

- Hvilket nivå sikter du deg inn på?

- Det viktige er å finne et nivå man passer inn i. Premier League blir for høyt, men jeg mener jeg skal kunne holde greit Championship-nivå.

Tessem eier hus i Southampton, en klubb han tidligere har spilt for, og som nå befinner seg i nevnte Championship.

- Aktuelt med en retur dit?

- Jeg tror nok de ville synes det var rart om jeg dukket opp igjen der nå, men jeg ville ikke hatt noen problemer med det. Vil de ha meg, er det et kjempealternativ, forteller Lyn-spilleren - om enn bare i tre kamper til.

Vemodig Lyn-farvel
Ettersom Tessem er Bosman-spiller etter sesongen, har han hatt tillatelse til å prate med andre klubber siden i sommer, uten at det har kulminert i noen mer forpliktende avtaler. Lyn skal ha fått beskjed om at Tessem hadde tatt sin avgjørelse, og det skal derfor ikke har vært noen snakk om å forlenge med Lyn.

- Men jeg er blitt glad i klubben, og fotballmessig var dette en vanskelig avgjørelse å ta. Lyn er en underdog, og slike klubber liker jeg, humrer Tessem.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene