RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Testet positivt for EPO: - Er en fransk konspirasjon

Foto: KT (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Nå vil han at prøven skal analyseres i et annet land.

24 år gamle Mustafa Sayar lekte med konkurrentene i bakkene og vant til slutt 41 sekunder for Natnael Berhane fra Eritrea i årets Tyrkia rundt.

Mandag smalt nyheten om at Sayar er en juksemaker. UCI opplyste nemlig at tyrkeren hadde testet positivt for EPO. Testen ble gjort under Algerie rundt i mars, omtrent én måned før rittet i hjemlandet.

Les hele saken:Tyrkisk sensasjon tatt for doping.

Nå har Sayar gått ut for å forsvare seg.

- Fransk konspirasjon
Sayar går nå ut og hevder at det var uregelmessigheter i forbindelse med testingen som ble gjort av ham under rittet.

Han mener at det franske testlaboratoriet kan ha jobbet mot ham, fordi han slo tre franske ryttere i det tyrkiske rittet. Institusjonen mener at han burde bli fratatt seieren i det tyrkiske rittet, på grunn av den positive prøven i Algerie.

Sayar forteller at laboratoriet fortalte at det var tilstrekkelig mengde i A-prøven til at testen kunne bli gjennomført, men at den positive prøven kom fra B-prøven.

- Var utilstrekkelig
Det motsier det UCI sa denne uken, da de fortalte at A-prøven var positiv og at Sayar hadde rett til å kreve analyse av B-prøven.

- Chatenay Malabry lab har åpnet B-prøven min og informert om at urinen jeg ga til A-prøven var utilstrekkelig, og at de trengte ytterligere testing og analyse, sier Sayar.

Videre sier Sayer at han har fått en representant til å snakke med testlaboratoriet. Vedkommende ble fortalt at testosteronnivået var høyt og at A-prøven ble brukt til å avgjøre om nivået var naturlig eller kunstig. Sayar hevder at laboratoriet senere avgjorde at testosteronnivået var normalt og naturlig.

Den tyrkiske rytteren har sendt en forespørsel om at prøven skal analyseres i et annet land, men Chatenay Malabry har nå gitt beskjed om at det ikke er mulig, og at det ikke er nok tid til å gjøre det.

Sayar påpeker nå at det ikke kom noen resultater fra Algerie på fire måneder, og at ikke skjønner hvorfor det plutselig ikke skulle være nok tid til en ny test.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere