RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Testet positivt på hemmelig dop

Sist oppdatert:
En ny dopingskandale er under opprulling. Flere amerikanske friidrettsstjerner skal ha testet positivt på et hemmelig steroid som tidligere ikke kunne spores.

Ifølge Aftonbladet har utøverne testet positivt for et designer-dop som tidligere ikke kunne oppdages i kontroller. Stoffet er THG, tetrahydrogestrinon.

- Det vi har oppdaget ser ut til å være internasjonal doping av verste sort, sier Terry Madden, sjef for de amerikanske dopingmyndighetene USADA.

Dette kan få følger for utøvernes deltagelse i OL i Athen. USADA frykter nå at dopingen har spredt seg til andre idretter og at det hele dreier seg om en konspirasjon.

- Det handler om en konspirasjon. De innvolverte utøverne har tatt et steroid de var overbevist om at ikke kunne oppdages. De tok steroidene med den hensikt å lure konkurrenter, samt publikum, sier Madden.

THG

THG er et anabolt steroid med lik kjemisk struktur som mange andre forbudte steroider. Det som gjør at de nå likevel klarer å avsløre de som bruker THG, er at WADA har godkjent et laboratorium i Los Angeles som har fått et gjennombrudd i testingen av det forbudte stoffet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere