Gå til sidens hovedinnhold

Testet positivt på hemmelig dop

En ny dopingskandale er under opprulling. Flere amerikanske friidrettsstjerner skal ha testet positivt på et hemmelig steroid som tidligere ikke kunne spores.

Ifølge Aftonbladet har utøverne testet positivt for et designer-dop som tidligere ikke kunne oppdages i kontroller. Stoffet er THG, tetrahydrogestrinon.

- Det vi har oppdaget ser ut til å være internasjonal doping av verste sort, sier Terry Madden, sjef for de amerikanske dopingmyndighetene USADA.

Dette kan få følger for utøvernes deltagelse i OL i Athen. USADA frykter nå at dopingen har spredt seg til andre idretter og at det hele dreier seg om en konspirasjon.

- Det handler om en konspirasjon. De innvolverte utøverne har tatt et steroid de var overbevist om at ikke kunne oppdages. De tok steroidene med den hensikt å lure konkurrenter, samt publikum, sier Madden.

THG

THG er et anabolt steroid med lik kjemisk struktur som mange andre forbudte steroider. Det som gjør at de nå likevel klarer å avsløre de som bruker THG, er at WADA har godkjent et laboratorium i Los Angeles som har fått et gjennombrudd i testingen av det forbudte stoffet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året