Gå til sidens hovedinnhold

Testet positivt - skylder på hemoroider

Dansk sykkeltopp avslørt etter veteranritt.

Onsdag formiddag kom det for dagen at en dansk sykkeltopp hadde testet positivt for doping. Intet mindre enn tre stoffer ble funnet i Søren Svenningsens prøver. Det ble funnet to forskjellige glukokortikoider og testosteron hos veteransyklisten.

Nå har dansken offentliggjort en pressemelding hvor prøvene forklares.

Ifølge Svenningsen er det en rekke uheldige episoder som er skyld i prøvene. I hovedsak skylder han på hemoroider og ryggplager.

- Omstendighetene er at jeg i forbindelse med en ryggskade i august for ett år siden, fikk to innsprøytinger med testosteron som ledd av en muskeloppbyggende prosess. Jeg var kjent med at produktet var på dopinglisten, men jeg prioriterte helbredelse av ryggskaden høyere enn slutten av sykkelsesongen. Av samme årsak syklet jeg ingen baneritt i sesongen 2011/12, skriver Svenningsen i pressemeldingen, ifølge Ekstrabladet.

Eide dansk semiprofflag
Den tidligere eieren av det danske laget Capinordic forklarer videre at han var overbevist om at stoffet ville være ute av kroppet i løpet av ett år.

- Jeg var av en klar oppfattelse av at stoffet ville være ute av kroppen igjen innen den nye sesongen. Dette var åpenbart ikke tilfellet, og etter å ha snakket med legen min, har jeg fått opplyst at stoffet kan være i kroppen i opptil 18 måneder.

Laget han drev var, da det ble lagt ned etter 2009-sesongen, Danmarks soleklart nest beste sykkellag. De vant 16 internasjonale UCI-seirer i sitt siste leveår.

Stikkpille til besvær
Behandlingen for hemoroider var blant annet en stikkpille som inneholdt kortison.

Når det gjelder det ulovlige stoffet i stikkpillen forklarer Svenningsen at han visste den inneholdt kortison. Han har sendt inn dokumentasjon på behovet for pillen til Antidoping Danmark.

- Det er naturligvis meget dumt og uvørent av meg, både i første omgang å ta produktet og ikke undersøke virkningene og konsekvensene godt nok. Jeg er selvfølgelig veldig lei meg for at jeg bringer den sporten jeg elsker mest av alt i et dårlig lys. Dette kan jeg naturligvis ikke beklage nok.

Mager trøst
Den danske sykkeltoppen har følgende trøst for seg selv:

- For meg selv har jeg kun en liten trøst og det er at jeg ikke har tatt produktene for å snyte andre, men ene alene for mitt eget vel og vels skyld.

PS: Svenningsen er leder for Holte sykkelklubb og har hatt et styreverv i sykkelforbundet siden januar.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?