I sommer skrev Vegard Breen under kontrakt med Lotto Belisol. Onsdag gjennomførte han fysiske tester hos det belgiske topplaget.

Les også: Her jubler han for proffkontrakt

- Jeg testet laktatverdier på ulike intensitetssoner og kjørestyrken på terskelnivået mitt. Testene er et viktig verktøy for å sette opp treningsprogrammet for vintertreningen, forklarer 23-åringen til procycling.no.

Terskelnivået hos en rytter er når utøveren har en hjertefrekvens som gjør at kroppen fjerner like mye melkesyre som den produserer.

- Klar beskjed om at jeg ikke er noen klatrer
Breen gjorde testen på det han beskriver som Belgias svar på Olympiatoppen, Energy Lab.

På treningssenteret gjør majoriteten av Belgias toppsyklister sine fysiske tester.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg var langt unna de beste resultatene, men heller ikke blant de dårligste. Det var som forventet, og jeg vet med meg selv at jeg presterer langt bedre i ritt enn på sånne tester.

Senest forrige måned var årets tredjemann i Flandern rundt, Jürgen Roelandts, innom for å kartlegge egen fysikk.

- Det er nyttig å gjennomføre dem for å se hvor jeg står sammenlignet med andre, og det gjør det enklere for trenerne i laget å ha oversikt over styrkene mine, sier Breen.

Testene Breen fullførte gir trenerne en pekepinn på hvilken type ritt han bør satse på.

- Jeg fikk klar beskjed om at jeg hvert fall ikke er noen klatrer, smiler Breen.

Les også: «Hadde jeg visst det, hadde jeg aldri ventet»

Avslutter sesongen med endagsritt
Allerede fredag får Norges nye sykkelproff muligheten i konkurranse. Da sykler han og Joker Merida Kampioenschap van Vlaanderen i Belgia. Rittet har seks lag fra verdenstouren på startstreken, deriblant hans kommende arbeidsgiver Lotto Belisol.

- Målsetningen blir som tidligere i år i slike ritt. Jeg vil slå flest mulig av proffene, og aller helst vil jeg selvsagt vinne rittet.

- Hvordan er formen før sesongavslutningen?

- Den kjenner jeg er bra. Jeg har lyst til å bli en bra endagsrytter på sikt. Det har gitt meg ekstra motivasjon i treningsarbeidet å vite at jeg avslutter med fire krevende endagsritt, forklarer Breen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg vil kjempe om seieren
Etter fredagens UCI-kategoriserte 1.1-ritt, avslutter Maura-syklisten sesongen med tre endagsritt søndag, onsdag og neste søndag.

- Jeg vil kjempe om seieren i ett av de kommende rittene. Det blir en tøff og åpen kamp, men jeg er klar til å kjempe, forteller Breen.

Fredagens ritt i Flandern er 182 kilometer langt, mens søndagens kraftprøve er omtrent 200 kilometer lang.

Fikk skryt for utholdenheten
23-åringen har i årets sesong flere ganger vist stor kjørestyrke. I Ronde de l'Oise lyktes han å vinne sammenlagt etter å ha angrepet utallige ganger på den siste etappen.

Les også: - Hva er det du tenker på? Er du helt gæren?

Etter onsdagens tester fikk han skryt for utholdenheten han besitter. Det gjør forutsetningene for å hevde seg mot slutten av tøffe endagsritt gode.

- Samtidig vet jeg at jeg må heve terskelnivået mitt for å gjøre det bra på proffnivå. Det vil jeg jobbe med, sier 23-åringen.

Breen starter treningen sammen med André Greipel, Jurgen Van Den Broeck og de andre rytterne i Lotto Belisol tidlig i november. I slutten av oktober er han forespeilet nye tester på Energy Lab i Belgia.