*Nettavisen* Sport.

Tet og slutt?

Foto: hestguiden.com

Teten er som kjent gull verdt på dagens arena, og vi tror at begge våre bankere for dagen i Drammen leder sine respektive løp rundt om. Sjekk våre V5-tips her.

09.01.12 12:44

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Denne uken innledes med trav i Drammen, og når elvebyen er alene om å arrangere løp i Norge denne mandagen har vi to rebuser å spille til. Vi synes at løpene stort sett ser småvriene ut hele veien, og det kan fort bli fine penger å hente for de som klarer å prikke fem rette i begge spillene i kveld.

Vi satser våre kroner på to startkjappe krabater i fine spor ved denne anledningen, og i A-spillet har vi god tror på at 6 A.T.M. Champion prikker teten i den andre avdelingen (og da snakker vi om et andrevalg i spillet). 6-åringen trakk seg litt fra den posisjonen i den siste starten etter en tøff 15-åpning på løpet, men løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort veldig godt.

En kjapp sprint skal desutten være en klar fordel etter vårt skjønn, og mot ikke alt for skarp motstand i kveld har vi god tro på at Gidde Palema-sønnen leder rundt om denne gangen. Sjåstad-traveren skal ikke være mye forbedret fra sist for å kunne vinne dette løpet, og tidligere i karrieren har vår første banker for dagen klippet svingene på dagens arena.

Vår rangering: A: 6 B: 3-1-5-10-7-8 C: 2-9-4

I B-spillet sparte vi bankeren til slutt, og da snakker vi om 4 Goalpike. Hesten er kun krysset av på hver fjerde kupong (andrevalg i spillet), og da synes vi at det ser interessant ut å på forhånd. 6-åringen er trolig ikke best på kapasitet, men fra tet mistenker vi at champion Eirik Høitomt har kontroll på begivenhetene til mål er passert. Nascar Goal-sønnen sprintvant på fine 15.1 i den siste starten, og slått var da en så god hest som Yrneo Boko.

De antatt tøffeste i mot står i bakspor (9 og 11), og vi mener da at det skal være klar fordel for Villum-traveren denne gangen. Vunnet flere løp på dagens distanse tidligere (selv om en kjapp sprint trolig hadde vært å foretrekke), og når vår andre banker for dagen klipper svingene i Skien har han trolig heller ingen problemer med å komme seg rundt den trange ovalen på dagens arena.

Vår rangering: A: 4 B: 9-11-1 C: 6-8-10-7-5-2-3

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Drammen kan du finne her.

V5A-1, 2100 meter autostart
Et litt småskummelt kaldblodsløp innleder denne rebusen, og vi stryker da ingen på vårt store system. To hester skiller seg dog litt ut på kapasitet, og veldig spennende etter litt pause i ny regi (Kjell Teigen) er 11 Elve Jokeren. 5-åringen er enormt god på sitt beste (vunnet på 29.2 full vei som best), og i en feilfri utgave legger trolig Lome Kongen-sønnen dette feltet på rygg.

Dog alt for ofte rotet seg vekk på galopp, og da må vi gardere. Stø på beina er heller ikke 7 Prins Omer, men 6-åringen rekker langt i en feilfri utgave. Sjette på 30.6 full vei i den siste starten med innlagt galopp, og men en tilsvarende innsatst i kveld er Gulbransen-traveren seiersaktuell (sporet er helt perfekt med tanke på feilfri avgang i kveld).

Skrellkusk Gunnar Austevoll setter seg opp bak 1 Lill Ronja (slett ikke så verst på sitt beste), og da krysser vi tidlig fra et fint smygspor. Svak i den siste starten var 3 Hilton Fam, men Galgerud-traveren kan mye (og fra tet kan 8-årshoppa bli skummel).

Vant i billig lag i den siste starten gjorde 5 Gomnes Odin, og vi tror det kan bli tøft å legge på til den andre strake triumfen. Vondt for å vinne løp har 9 Hornmo Blessen, men formen på 5-åringen er fin (sølv på 33.2 full vei i den siste starten).

Vår rangering: A: 11 B: 7-1-3-5-9 C: 6-8-10-2-4

V5A-3, 1700 meter autostart
Et varmblodsløp hvor ungdommskusker skal i aksjon venter oss i den tredje avdelingen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange (og på vårt store system stryker vi ingen).

Etter at det har kommet til et par strykinger i løpet ser det nå langt bedre ut for 12 Sir Valley C.B., og formen på 5-åringen er langt bedre enn de siste resultatene kan gi inntrykk av. Wolden-traveren har hatt mye utur (sittet fast ved flere anledninger), og i den siste starten avsluttet 21-prosenteren i spillet fint til sjette på 17.5 full vei. Matchet i til dels tøffe lag hele veien (og det er da ned en klasse ved denne anledningen), og vi tror på en topp vinnersjanse i kveld.

Piler til tet gjør ventelig 2 Tour De Paris, og på en god dag ser vi da ikke helt bort i fra at 7-årshoppa leder rundt om. Formen er fin på Gravdal-traveren, og en kjapp sprint skal være midt i blinken. Vant på solide 15.6 full vei i et monteløp i den siste starten, og Rubintor Pri-datteren gikk fine løp foran sulky forut for den starten.

Uforandret fin form holder 2 Snowshoe Bassie G.D. (sprintet fine 15.6 til sølv i den tredje siste starten), og selv om ikke 8-årshoppa virker til å være helt enkel å vinne med, bør hun krysses tidlig denne gangen fra et fint spor sammen med velkjørende Dag S. Dalen. Sikret et fint opplegg underveis er 1 Brelvis, og da skal 9-åringen regnes tidlig denne gangen. Svak i den siste starten, men desto bedre til sølv på 16.4 over aktuell distanse i den nest siste starten.

På vei opp i form er 5 Markus Hastrup (positiv til tredje på 17.4 over en sprint i den siste starten), og kapasiteten på 8-åringen er udiskutabel. Løp i kroppen etter lang pause har trolig gjort godt på 8 D.J.`s Lover, men en kjapp sprint er trolig ikke 6-åringens beste distanse. Sporet er heller ikke det beste i kveld, men Hamre-traveren vant tross alt hele åtte løp i fjor.

Vår rangering: A: 12 B: 2-3-1-5-8 C: 6-11-10-4

V5A-4/V5B-1, 2100 meter autostart
Vi får øye på tre vinnerkandidater i dette kaldblodsløpet, og fremst setter vi 5 A.B. Lom`n. 6-åringen var en overlegen vinner på fine 26.8 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten bekreftet Bø-traveren fin form ved å avslutte bra til tredje på 29.2 i et langløp etter startgalopp i et løp fenomenet Alm Taragon var en vinner. I en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, men kusk Vidar Hop sitter ikke akkurat i dytten om dagen (ikke vunnet løp så langt i år).

Vi ser heller ikke helt bort i fra at 8 Espe Trym kan stryke til tet på tross av et spor litt langt ute bak startbilens vinger, og da kan i så fall 30-prosenteren i spillet sette favoritten til veggs (og da krysser vi på alle bonger). Vant på solide 26.6 full vei i den siste starten etter en knalltøff 22-åpning på løpet, og det vitner om absolutt toppform.

Vi har mottatt positive rapporter på 9 Sodin forut for kveldens dyst (lite spilt 4-prosenter dette), og da får Stenberg-traveren en plass på våre store system. Moe Odin-sønnen var ikke helt som best før litt pause, men 7-åringen var tross alt helt nede på 25.6 full vei ved andreplassen i Bergen i den femte siste starten (og på kapasitet rekker han da langt).

Vår rangering: A: 5 B: 8-9 C: 7-12-11-3 D: 10-1-4-6

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 2100 meter autostart
Det er ikke alt for høy klasse på disse varmblodshestene i lavt grunnlag i dette løpet, og vi synes at vinnerkandidatene er mange (og som i mange løp ellers denne dagen stryker vi da ingen på vårt store system).

Nærmer seg en seier gjør 7 Super Tress, og den kan fort komme denne gangen. 5-årshoppa har gått stabilt gode løp nå på slutten, og i den siste starten fikk Steinseth-traveren tredje på 19.6 full vei bak litt bedre hester enn dagens konkurrenter (og da skal Super News-datteren være seiersaktuell denne gangen).

Vi mistenker at 2 Princess Salt viser seg frem i en forbedret utgave med løp i kroppen etter lang pause (ga seg litt for lett etter en fin reise underveis i den siste starten), og vi tror at 4-årshoppa skal være av de bedre i dette løpet (og hun er da alt for lite spilt med sine 8 %

Fra Sverige dukker to hester opp i dette løpet som ikke er helt enkle å vurdere, og da snakker vi om 1 Brattås Jageline og 4 Bear With Me. Førstnevnte er trolig best av de to på kapasitet (helt nede på 18.0 full vei ved andreplassen i den fjerde siste starten, og en slik tid rekker langt i dette laget), mens sistnevnte var positiv til tredje på 19.3 over en sprint med innlagt galopp i den siste starten.

Vi har litt sansen for 10 Defi Butterfly, men i den siste starten skuffet 5-årshoppa voldsomt (på sitt beste tror vi dog at Heisholt-traveren er god nok).

Vår rangering: A: 7 B: 2-1-4-10 C: 9-8-11-12-6-3

V5B-3, 2100 meter autostart
Et løp for urutinerte varmblodshester i lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen av B-spillet, og vi kan da fort få en smell (og vi stryker da ingen på vårt store system).

Vi likte godt 11 Priceforme G.T. ved triumfen på enkle 21.7 full vei i den siste starten (det var i billig lag, men det er ikke voldsomt mye tøffere i mot i kveld), og 4-årshoppa virker til å være i finr utvikling (og da tror vi på en topp vinnersjanse på ny).

Et fint løp til sølv på fine 18.9 full vei gikk 5 No more R.B. i den siste starten, og på den prestasjonen skal 4-årshoppa være seiersaktuell i et løp som dette. Pent til i sitt andrespor står 2 Get A Life, og selv om ikke 7-årshoppa er snakk om noen stor stjerne (foreløpig kun gått på det jevne), krysser vi tidlig denne gangen.

Positiv til sølv to ganger på rad var 3 Reef Garbo forut for den siste starten (ga seg til slutt etter et tøft opplegg i den siste starten), og tilbake i slag skal Kolnes-traveren være tidlig aktuell ved denne anledningen. Vankelig å sette inn i løpet er 10 T.M. Chateau (ikke overbevist i Sverige), mens smygkjørte 1 Miss Independent får stå som en liten outsider fra et fint spor.

Vår rangering: A: 11 B: 5-2-3-10-1 C: 8-4-6-7-9-12

V5B-4, 2100 meter autostart
Nok et åpent varmblodsløp venter oss i den fjerde avdelingen av B-spillet, men i dette løpet er det snakk om hester med rundt en halv million kroner på kontoen.

Vi synes at 3 Macho står bedre til enn på svært lenge (stått i veldig mye dårlige spor hele veien nå på slutten), og vi mistenker at 8-åringen dundrer til tet. Fra den posisjonen tror vi at Thorseth-traveren er seiersaktuell denne gangen, og da synes vi at Gill`s Victory-sønnen er vel lite spilt med sine 16 %

Det er intet å utsette på formen til 2 Mavril Sas (solide innsatser i flere tøffe hoppeløp i V75`en nå på slutten), og fra et fint spor skal 6-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser. På vei opp i form er 4 Trust Me Now (vant på 18.2 full vei i den siste starten), og vi tror Jessen-traveren er seiersaktuell også i kveld.

Det skal også duoen 6 Yumbo Yob (solid til fjerde på 15.1 over en sprint fra utvendig posisjon i den siste starten) og 10 Thierry (skuffet en smule i den siste starten, men på sitt beste er Midtfjeld-traveren god nok) være, mens 5 Trinitro får stå som en liten outsider etter lang pause. Tapt sportrekningen har 7 New Cowboyland gjort, men vi tør ikke å avskrive den tøffe 7-årshoppa helt av den grunn.

Vår rangering: A: 3 B: 2-4-6-10-5-7 C: 1-8

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Drammen travbane har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1230 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 140, 420 og 1284 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.