Gå til sidens hovedinnhold

Tett på jentene

Egil Kristiansen har sin egen suksessformel.

- Egil er den av våre landslagstrenere som tettest følger opp løperne sine. Han er med dem på alle løpe- og skiøkter på treningssamlingene, sier langrennssjef Åge Skinstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) om landslagstrener Egil Kristiansen.

- I hvert fall nesten alle, presiserer Kristiansen selv med et smil. Men legger ikke skjul på at dette er en vesentlig del av hans treningsfilosofi.

Fanger opp signaler
- Jeg føler at jeg på den måten får en mye bedre dialog med løperne enn jeg ellers ville hatt, sier han til ANB.

Én ting er alle tilbakemeldingene og korrigeringene han dermed kan gi underveis i treningsarbeidet, framfor alt når det gjelder teknikk og taktikk.

– Men vel så viktig synes jeg det er å få innblikk i hva som opptar dem, på godt og vondt. På en tre-timers langtur, for eksempel, er det mye å snakke om, og vi har mange gode samtaler som gir oss alle mye. Når jentene ikke snakker så mye som ellers, skjønner jeg at de er slitne. Jeg er i det hele tatt i stand til å fange opp signaler som jeg ellers ikke ville ha oppfattet, påpeker Kristiansen.

Gode tilbakemeldinger
Han mener også at han på denne måten kan være en mer anvendelig tester.

- Med bakgrunn i min nære kjennskap til løperne kan jeg også brukes til andre ting, for eksempel skitesting, sier gudbrandsdølen.

Både han og Skinstad framholder at tilbakemeldingene fra løperne er udelt positive.

- De ønsker en tettest mulig oppfølging, og det får de av Egil. Og jo bedre du kjenner folk, desto lettere er det å lede dem, sier Skinstad.

- Men å utføre jobben på denne måten er jo nesten umulig for en herretrener, legger han til.

I god form
For den tidligere eliteløperen, som ble åttendemann på tremila under OL på Lillehammer i 1994, holder seg unektelig i god form.

- Jeg ligger nok over gjennomsnittet blant folk på min alder, medgir 46-åringen.

- Treningsøktene med jentene bidrar jo til det. Også når jeg er hjemme trener jeg brukbart. Jeg har alltid likt å trene, og gjør det fortsatt, sier Kristiansen. (ANB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken