RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tetter målet etter Shaaban

Lasse Staw, Fredrikstad
Lasse Staw, Fredrikstad (Sara Johannesen/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Lasse Staw fyller hullet.

TRONDHEIM (Nettavisen): ROSENBORG–FREDRIKSTAD 1-2:

FFK-tilhengerne kan puste lettet ut: Lasse Staw har definitivt bevist at han fyller hullet – og tetter målet – etter Rami Shaaban.

Mot Rosenborg vartet han opp med både strafferedning og en feberredning av ypperste klasse da trønderne trykket på som verst. To avgjørende situasjoner, som ga FFK tre poeng.

- Egentlig er det ikke så mye å lage oppstyr om. Jeg gjør jo bare jobben min, sørger for at ballen ikke havner i nota, smiler 20-åringen.

A-landslaget neste
Det relativt svake straffesparket fra Yssouf Kone plukket han uten nevneverdige problemer. Kveldens prestasjon på Lerkendal kom noen minutter seinere: Didier Ya Konan klinket til fra sju-åtte meter og alle så ballen i nota – unntatt Staw. Lynkjapt var han nede og stoppet kula.

- Akkurat det var en god redning. Må innrømme det, smiler målvakten på G19-landslaget, som spås en stor framtid av trener Anders Grönhagen.

- Vi har to meget gode og svart talentfulle keepere i Lasse og Erik Bråthen. Om fire-fem år står en av dem i mål på det norske A-landslaget, spår FFK-treneren, som strålte etter seieren på Lerkendal.

- Dette smakte skikkelig godt. Selv om vi spillemessig ikke var på topp, er det utrolig bra å ta tre poeng på bortebane mot Rosenborg. I alle fall av et lag som ikke akkurat har for vane å plukke poeng på fremmed gress, smiler han, og tenker på det faktum at Fredrikstad sto bokført med kun en borteseier både i fjor og i 2006-sesongen.

- Får håpe at bortekomplekset er visket vekk nå og at denne seieren gir guttene troen på at vi kan vinne også andre steder enn på Fredrikstad stadion.

Mye slurv
Selv om Grönhagen er strålende fornøyd med Trondheim-turen, får ikke mannskapet hans bare ros når de møtes til trening neste gang.

- I perioder var vi svært rufsete defensivt. I tillegg blir vi forferdelig anspente når vi tar ledelsen og våger ikke spille fotball. Dermed blir det mange pasningsfeil og Rosenborg får et par store muligheter servert på sølvfat, noe vi kunne blitt straffet hardt for. Heldigvis hadde Lasse Staw en stor dag i dag – det reddet oss, slår han fast.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere