Tettey: - Umulig å beskrive

Foto: (foto: scanpix)

Alexander Tettey har ikke ord som kan beskrive hvordan det føltes da han hadde scoret sitt første Tippeliga-mål.

07.05.06 22:27

TRONDHEIM (TV 2 Nettavisen): ROSENBORG-SANDEFJORD 3-1:

Noen få minutter etter at han ble kastet innpå for å sette fart i Rosenborgs midtbane, punkterte Alexander Tettey kampen. Samtidig debuterte han som målscorer i toppserien.

- Det går ikke an å beskrive hva jeg følte da ballen smatt i mellom beina på Sandefjord-keeperen og inn i nota. Herlig, smiler unggutten, som dermed nådde nok en milepæl i sin karriere.

- Det er første målet mitt i en eliteseriekamp. Det skal ikke bli det siste, slår dagens gladeste mann på Lerkendal fast.

Typisk Tettey
Selve scoringen var «typisk Tettey». Etter et langt og sugende løp fra sin midtbaneposisjon, tok han innersvingen på Sandefjord-forsvaret og ekspederte lissepasningen fra Øyvind Storflor kontant i mål.

- Jeg fikk et reint treff på ballen, men hadde ikke peiling på hvor keeperen befant seg. Må nok innrømme at det var litt flaks at det ble en tunnel, forteller han, strålende fornøyd med kvelden og med at han nok en gang fikk et innhopp på Lerkendal.

- Jeg har som målsetning å få jevnt med spilletid utover i sesongen. Føler det på mange måter er opp til meg selv hvor mange minutter det skal bli. Topp innsats på trening og i kamp når jeg får sjansen, vil forhåpentligvis føre til at jeg rykker stadig nærmere startelleveren. Men når det er sagt, jeg er jo akkurat fylt 20 år, og har det aller meste av karrieren foran meg. Jeg har jo nettopp begynt, sier Alexander Tettey.

2 x Steffen
Nybegynner er imidlertid ikke Rosenborgs andre målscorer mot Sandefjord. Spiss-veteran Steffen Iversen gjorde endelig jobben han ble hentet til Lerkendal for å gjøre: score mål.

- Alltid artig å putte ballen i nota. Når det blir hele to fulltreffere i samme kamp, er det bare herlig. Dette ble en god dag på jobb, sier måljegeren.

I tillegg til scoringene viste han også solide takter som tilrettelegger for angrepskollegene. Hans «en-touch-spill» kan bli gull verdt for trønderne utover i sesongen.

- Etter en heller tung periode føler jeg at kroppen begynner å fungere skikkelig igjen. Beina er fine og hodet er klart, hva mer kan man forlange, smiler Steffen Iversen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.