RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tettey må vente

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Heller ikke i helga blir det sesongdebut for Alexander Tettey.

Den internasjonale fotballsesongen er i full gang. Men ikke for Alexander Tettey.

Den tidligere Rosenborg-spilleren sliter fortsatt med en strekkskade i låret, og er uaktuell når Rennes får besøk av Sochaux i femte runde i den franske eliteserien lørdag.

- Akkurat nå driver jeg med opptrening. Låret er mye bedre nå enn i forrige uke. Fortsetter framgangen så skal jeg begynne å trene sammen med resten av laget tirsdag, sier Tettey til Nettavisen.

Håper Tettey får tid
Låret har plaget ham gjennom store deler av sesongoppkjøringen. Da Arles ble slått 1-0 28. august, var han i kamptroppen, men allerede neste dag fikk han et tilbakeslag.

Tettey håper naturligvis å være tilbake på banen så fort som mulig. Landslagets assistenttrener Ola By Rise håper samtidig 24-åringen blir spart til han er hundre prosent klar.

- Alex, som er en spiller jeg er veldig svak for, har slitt litt med skader. I fjor spilte han en halv sesong i Norge, før han reiste til Frankrike og spilte hele sesongen. Å spille halvannen sesong sammenhengende medfører stor slitasje, som gjør at man blir skadeutsatt. Og får man først én skade, er det fort gjort å pådra seg sekundærskader. Derfor ønsker jeg at Alexander skal få nok tid til å bli helt skadefri, sier By Rise.

- Absolutt ikke glemt
Han legger ikke skjul på at Tettey er en spiller han svært gjerne vil ha i toppform utover EM-kvalifiseringen.

- Alexander Tettey på sitt beste har en dimensjon i spillet sitt som ikke mange andre har. Han er god fra boks til boks, samtidig som han har en robust fysikk. I tillegg har han blitt en god avslutter, og kan brukes både som indreløper og anker på midtbanen. Han er absolutt ikke glemt, sier Ola By Rise til Nettavisen.

Han føler seg trygg på at en skadefri Tettey vil ta nye steg som fotballspiller gjennom spill i den franske ligaen.

- Og landslaget trenger spillere som får utvikle seg på nivå én i europeisk klubbfotball, det vil si de fem største ligaene, og det har vi dessverre ikke for mange av akkurat nå, poengterer Drillos assistent.

- Må fortsette å plukke poeng
Og at Alexander Tettey, som faktisk bare har seks A-landskamper, har ambisjoner om å spille mer med flagget på brystet, er det ingen tvil om.

- Når kampformen er tilbake, og jeg har begynt å spille for Rennes igjen, håper jeg å bli vurdert når landslagstroppen skal tas ut, medgir Tettey, som selvfølgelig gleder seg over starten på EM-kvalifisering.

- Seks poeng på to kamper er bra i ei vanskelig gruppe. Vi må bare fortsette å plukke poeng helt til vi har nok til å nå EM-sluttspillet.

Uten Tettey har Rennes fått en god start på sesongen. Med to seirer og to uavgjorte på de fire første kampene, ligger laget på andreplass.

- Klubben har som mål å gjøre det bedre enn niendeplassen i fjor. Å klare en plass i europacupen henger høyt, sier Alexander Tettey til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere