*Nettavisen* Sport.

Tettey vil bort fra Rennes

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Alexander Tettey regner med å forlate fransk fotball denne måneden.

14.08.12 08:01

Den tidligere Rosenborg-spilleren sliter med å få spilletid i Rennes, i konkurranse med spillere som den franske stjernen Yann M'Vila. Tettey har spilt en del av treningskampene hvor Rennes har spilt med to ankere på midtbanen, men normalt bruker klubben kun én.

- Vi er fire spillere som kjemper om én eller to posisjoner. Det sier seg selv at det ikke er den enkleste plassen å få masse spilletid i, sier Tettey til adressa.no.

For hans del hadde det passet aller best om Rennes spilte 4-3-3, slik laget gjorde i fjor vår, da han kunne bruke sin styrke som boks-til-boks-spiller. I helgens serieåpning, hvor Rennes tapte 0-1 for Lyon, satt Alexander Tettey på innbytterbenken hele kampen.

Nå erkjenner han at det beste er å forlate Rennes, og da regner han også med å forlate Frankrike. Trønderen har ett år igjen av kontrakten.

- Flere klubber har vært i dialog med Rennes, deriblant Kasimpasa (Tyrkia). Men det er vel heller tvilsomt at det blir overgang dit. Det viktigste er at Alexander kommer til en klubb hvor han trives og hvor han får spille fotball. Alt handler ikke om penger. Om det skjer noe nå eller ikke, er umulig å si, men Rennes vil sikkert ha igjen penger, så da må man helst selge nå, så det blir penger tilbake i klubbkassa, sier rådgiver Bjørn Tore Kvarme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.