Gå til sidens hovedinnhold

Tevez best i Sør-Amerika

Den argentinske tenåringen Carlos Tevez, som førte Boca Juniors til seier i Libertadores Cup, er kåret til årets fotballspiller i Latin-Amerika.

19-åringen vant den årlige avstemningen i regi av den uruguayanske avisen El Pais foran fjorårsvinner José Cardozo fra Paraguay og den brasilianske tenåringen Diego.

Tevez har trøye nummer 10 i Boca Juniors, den Diego Maradona en gang brukte, og han gjør ikke skam på den. Han briljerer med hurtighet, overblikk og strålende teknikk.

Tevez førte klubben til seier i Libertadores Cup, Sør-Amerikas gjeveste klubbturnering. Etter en dragkamp mellom fotballforbundet, som ville bruke ham i junior-VM, og klubben, var han med på å gi Boca Juniors seier også i verdensfinalen mot Milan i Tokyo.

Tevez var en av fem Boca-spillere blant de ti beste i avstemningen. Overraskelsen var at brasilianske Alex, stjernen da Cruzeiro ble seriemester for første gang, ble bare nummer sju.

Boca-trener Carlos Bianchi ble årets trener for femte gang.

For å være med i avstemningen må man ha spilt for et lag i regionen iallfall en del av året. Latinamerikanske Europa-proffer kan dermed ikke velges.