*Nettavisen* Sport.

Tévez med sterk korona-appell: - Kan gå uten lønn ett år

BER KOLLEGER BIDRA: Den tidligere Premier League-helten Carlos Tévez, her fotografert i aksjon for Boca Juniors i mars.

BER KOLLEGER BIDRA: Den tidligere Premier League-helten Carlos Tévez, her fotografert i aksjon for Boca Juniors i mars. Foto: Natacha Pisarenko (AP / NTB scanpix)

Carlos Tévez oppfordrer sine stjerne-kollegaer om å takke nei til lønn i mange måneder framover. Han vil hjelpe sine argentinske landsmenn.

04.04.20 10:24

Tévez er tilbake i hjemlandet Argentina for å avslutte karrieren i Boca Juniors. 36-åringen har en fortid i Manchester United, Manchester City, West Ham og Juventus.

- Dette viruset er en katastrofe. Fotballspillere kan klare seg uten lønn i seks måneder og ett år. Han er ikke like fortvilet som mannen som må jobbe fra seks om morgenen og ikke kommer hjem før sju om kvelden, dette for å skaffe mat til familien sin. Vi fotballspillere kan utgjøre en forskjell og hjelpe andre, sier Tevez og er sitert i en rekke aviser verden rundt.

Les også: Avslører drama mellom Rooney og Ferguson

Han er klar på at fotballstjernene kan hjelpe medmennesker i en svært vanskelig periode.

Argentina er delvis lukket ned, og det er ventet at landet vil oppleve en negativ utvikling av pandemien. Lørdag morgen hadde Argentina 42 koronarelaterte dødsfall siden utbruddet.

- Regjeringen vår gjør det rette nå, men for familier som er stengt inne, desperate og ikke kan komme seg ut uten å bli anholdt av politiet, så er dette svært vanskelige tider, sier Tévez.

- Vi fotballspillere har ikke slike bekymringer. Vi vet vi har mat på bordet.

Det er bare vel tre uker siden Tévez feiret seriemesterskapet med Boca Juniors.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.