RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøff søndag for Moan

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Magnus Moan endte både på fjerde- og tredjeplass i søndagens kombinertrenn.

Lørdagens kombinertøvelse i polske Zakopane ble stanset etter fellesstarten, og først etter søndagens hopprenn kunne man kåre en vinner. Som så mange ganger tidligere ble det Hannu Manninen.

Finnen var 16,4 poeng foran landsmannen Jaakko Tallus og 17,8 poeng foran tyskeren Björn Kircheisen. Magnus Moan ble nummer fire, slått med 18,8 poeng.

Bestemann i hopprennet var Janne Ryynänen, også han fra Finland. Med sin femteplass sikret han finnene tre mann blant de fem beste. Norge hadde fem mann blant de 15 beste.

Petter Tande ble nummer sju, Jan Schmid nummer ni, Håvard Klemetsen nummer 13 og Espen Rian nummer 15.

Men det stod et nytt kombinertrenn på programmet søndag, og dermed måtte utøverne gjennom ett og et halvt renn på det mange andre mennesker betrakter som en hviledag.

I det andre verdenscuprennet endte Moan på tredjeplass. Nok en gang kom han på pallen takket være et sterkt langrenn. Moan startet langrennet på 19. plass, 52 sekunder bak Björn Kircheisen og sju sekunder foran Manninen. Finnen ble rett nok for sterk i sporet, men Moan tok inn cirka et halvminutt på tyskeren og gikk i mål som tredjemann.

Selv ikke Manninen klarte å hindre Kircheisen i å vinne. Tyskeren slo sin finske rival med 15 sekunder i mål. Moan ble slått med 23,5 sekunder. Petter Tande endte på åttendeplass, Espen Rian på 12., Jan Schmid på 29., Håvard Klemetsen på 30. og Iver Markengbakken på 34.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere