RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Tøft for Myrvold i Detroit

Detroit Red Wings er interessert i å gi Anders Myrvold ny kontrakt, men spørsmålet er hvor mye spilletid de kan garantere nordmannen.

NHL-klubbenhar tidligere signalisert at de ønsker å gi Myrvold en ny kontrakt, men spørsmålet er hvor mye istid Myrvold forlanger og hvor mye Detroit kan gi ham.

Vil spille mer
- Jeg må prøve å komme meg til en klubb der jeg får sjansen fra første kamp. Samtidig liker de meg i Detroit, og det er også noe jeg må ta hensyn til, sier Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Én ting er i alle fall sikkert: Myrvold spiller hockey i Nord-Amerika også neste sesong.

Backer som Nicklas Lidström, Mathieu Schneider, Matheiu Dandenault, Jason Woolley, Jiri Fischer, Niklas Kronwall og Derian Hatcher vil trolig være i «Hockeytown» også neste sesong.

Det er sju mann. Myrvold kan dermed bli et åttendevalg. Det er imidlertid mye skader i NHL, og et åttendevalg på backsiden får som regel mange kamper i løpet av en sesong.

Og Detroit er attraktive, fordi de alltid er blant kandidatene til å vinne Stanley Cup.

Dyrkjøpte Hatcher skuffet
Lidström har allerede fornyet kontrakten, og klubben vil sikkert gjøre mye for å beholde Schneider også. Men Chris Chelios velger muligens å legge opp, og Derian Hatcher skuffet under sluttspillet. Han kan bli tradet, men veldig sannsynlig er det ikke.

Den tidligere Dallas-kapteinen har fire år igjen av sin kontrakt, men har vært plaget av skader og klarte denne sesongen ikke å oppfylle de forventningene som følger med når man får 30 millioner dollar over fem år.

Klubben har imidlertid gode talenter i Fischer og Kronwall, mens pålitelige Woolley har ett år igjen av kontrakten. Jamie Rivers står imidlertid uten kontrakt etter årets sesong, og etter Myrvolds innsats denne sesongen velger klubben trolig heller nordmannen.

Mathieu Dandenault er også ferdig med sin ettårskontrakt, og er såkalt «restricted free agent», hvilket betyr at Detroit eier rettighetene til ham selv om han er uten kontrakt. De velger ganske sikkert å forlenge med Dandenault.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere