Gå til sidens hovedinnhold

Thai Tanic mot Going Kronos

Fire norskeide hester skal møte svenskenes nye yndling i Årjængs Stora Sprinterlopp på lørdag.

Det tradisjonsrike sprintløpet på grensebanen Årjæng har hele 500.000 i førstepremie, og har bl.a. lokket til seg stjernetraveren Going Kronos og Lutfi Kolgjini.

Det norske laget består av tre svenskstasjonerte hester samt Gatemouth Brown som dog nærmest blir å betakte som programfyll i denne sammenheng.

Riva Del Sole var igjen uheldig i sportrekingen i løpet som går på kusk Tom Horpestads hjemmebane. Etter å ha trukket spor syv både i Oslo Grand Prix og Forus Open, ble det åttendespor denne gang. Da er det ikke lett å hevde seg i slike storløp.

De beste norske sjansene har nok derfor annenhesten fra Forus Open, Thai Tanic som trakk et fint fjerdespor bak bilen.

1. Scarlets Aino - Hans Owe Sundberg

2. Ideo Du Cadran - Ulf Ohlsson

3. Mystical Dream - Frank Nilsson

4. Thai Tanic - Bjørn Goop

5. Gatemouth Brown - Torbjørn Jansson

6. Adams Hall - Åke Svanstedt

7. Going Kronos - Lutfi Kolgjini

8. Riva Del Sole - Tom Horpestad

9. Citiation - Erik Adielsson

Jetstile valgte Jarlsberg
Forus Open-vinner Jetstile var også tiltenkt en plass i dette løpet, men kretsen rundt seksåringen valgte istedet å starte på Jarlsberg førstkommende søndag. Dette tiltross for at førstepremien der bare er 100.000.

Det er hyggelig for det norske publikummet å få se Norges beste hest under Grand Prix-travet for fjerde året på rad. I fjor var han knusende overlegen på 11.7/1609 auto.

Starterklæring til helgens mange storløp i Tønsberg er mandag ettermiddag. Det ser ut til å bli en panghelg med mange kvalitetsfylte oppgjør der søndagens Ulf Thoresens Minneløp er høydepunktet.