Gå til sidens hovedinnhold

Thai Tanic nær toppformen

Stall Goop melder at Thai Tanic nærmer seg toppformen, mens de bankertipper Rutger Raket i lørdagens V75.

Thai Tanic var annen i Elitloppet i fjor, men har skuffet i år.
Bjørn Goop er dog sikker i sin sak:

- Thai Tanic er nær fjorårsformen, sier han.

Trav-Sveriges kuskechampion står foran en intensiv helg. Bjørn Goop kjører i de fleste løpene og har mange interessante oppsitt. Et av dem er elitloppshesten Thai Tanic. Han var annen i fjor bak Conny Nobell, og hadde en strålende sesong. Han vant både Olympiatravet og Solvallas Jubileumspokal og tjente 3,5 millioner svenske kroner. Dette året har dog ikke begynt like bra. Etter seier i årsdebuten ble det to flopper og sist en femteplass i Oslo Grand Prix.

- Hesten gjorde ett bra løp sist. Han ble litt forstyrret og tapte fart i siste sving, men kom sterkt tilbake. Han ser faktisk piggere ut etter løpet i Oslo enn tidligere og begynner å nærme seg fjorårsformen. Jeg kjørte jobb med han mandag og var veldig godt fornøyd, sier Björn Goop.

Dere har spor fem i kvalifiseringen og møter Going Kronos. Kommentar?

- Det blir full ladding fra start, og siden får vi se om Going Kronos kommer. Jeg synes at vår hest er i riktig fin form, og vi sikter på en finaleplass.

Her kommer Nettavisens tips til lørdagens V75.

Her kommer tipsene til søndagens løp.

Lørdag blir du hardt betrodd med Rutger Raket i V75-4. Hesten er ubeseiret på seks starter og blir storfavoritt. Vinner han igjen?

- Det får du meg aldri til å si rett ut. Hesten kjennes i alle fall veldig bra i trening og har fått ett bra spor. Han er ikke så stor av vekst, men er sterk og har ett godt løpshode. Han er dog urutinert i forhold til flere av sine konkurrenter og det er ikke så lett å komme ut en elitloppshelg med mye folk og bare vinne.

Du har i alle fall brukt han banker i det offisielle tipset "Fem tipper V75".

- Det er min morbror Håkan Arvidsson som har satt opp tipsene. Han er mer optimistisk enn jeg. Alt ser i alle fall veldig bra ut, så mye kan jeg si.

Hvilke av dine øvrige V75-hester skal spillerne passe på?

- Dessverre har vi fått dårlige utgangsposisjoner med nesten alle våre hester. Hurricane Line (V75-6) er riktig bra i orden, men det har vel aldri hendt at noen har vunnet en finale fra spor elleve en elitloppshelg? Det samme gjelder for Jettison (V75-2), som også har spor elleve. Han satt fast sist og kjentes fin ut.

- Minnesota (V75-3) var svak sist og har vært hos veterinæren, men ser fin ut igjen. Hun er på vei opp, men møter knallhard motstand. Electra Skift i samme løp debuterer for oss og har sett bra ut i trening. Dessverre fikk hun spor elleve, noe som spolerer seierssjansen, sier Bjørn Goop.

Hva med Ohio Launcher i V75-5?

- Han er i meget fin form og har trent bra etter den siste starten. Utgangsposisjonen er bra, men dette ser vel ut som et garderingsløp hvor flere kan vinne.

Kilde: kanal75